top of page

De financiële rollercoaster kan flink gaan stijgen - Weekoverzicht

In het kort:

  • Kunstmatige Intelligentie (AI) kan enorme groei aanjagen, maar kan ook leiden tot automatisering van vele banen. Desondanks zien we dat grote spelers als NVIDIA, Meta en Warren Buffet veel investeren in technologie en AI.

  • Ondanks enige volatiliteit in de markt, blijven beleggers optimistisch & stijgen de meeste aandelen.. Deze groei wordt gestimuleerd door een afnemend 'havikachtig' rentebeleid van de Federal Reserve en optimisme over schuldplafond-onderhandelingen.

  • Er wordt verwacht dat de aandelenmarkt verder zal stijgen in de komende week, maar waakzaamheid blijft geboden. De potentie voor economische groei ligt voornamelijk in de Amerikaanse consument en positieve loonstijging.


Vorige week was het een drukte van jewelste in de wereld van financiën. Kunstmatige Intelligentie (AI), olie en technologie waren de belangrijkste thema's. AI, een technologie die computers en machines in staat stelt om taken uit te voeren die normaal gesproken menselijke intelligentie vereisen, wordt steeds invloedrijker. Dit heeft niet alleen gevolgen voor de werkvloer, maar ook voor de aandelenmarkt.Grote namen als Warren Buffett en nieuwe spelers zoals Meta (voorheen Facebook) en OpenAI blijven innoveren, ondanks veranderingen en onzekerheden. Buffett investeerde bijvoorbeeld in Occidental Petroleum, een oliebedrijf, terwijl Meta en OpenAI investeerden in AI-technologieën.


Daarnaast zagen we dat de S&P 500 en Nasdaq Composite - twee grote aandelenindexen die een breed scala aan bedrijven in de VS vertegenwoordigen - nieuwe hoogtepunten bereikten. Dit werd aangedreven door optimisme over mogelijke oplossingen voor de schuldplafondonderhandelingen (dit zijn onderhandelingen over de maximale hoeveelheid geld die de Amerikaanse overheid mag lenen) en een afnemend 'havikachtig' rentebeleid van de Federal Reserve (de centrale bank van de VS), wat betekent dat ze minder streng zijn over het verhogen van de rente om inflatie te bestrijden.


Aan de andere kant blijven beleggers voorzichtig. Ze weten dat de huidige groei aarzelend kan zijn en wellicht van korte duur. Maar de verwachting voor de komende week is positief.
Veel beleggers zijn optimistisch en verwachten dat de aandelenmarkt zal blijven groeien volgens Carson Wealth.


Hoewel er altijd ruimte is voor verrassingen op de beurs, is één ding duidelijk: we moeten alert blijven. Volgende week zal Nvidia op de weegschaal gaan staan en dus hun kwartaalcijfers rapporteren! Het wordt interessant om te zien of de winst van Nvidia, de hoge verwachtingen gaat inhalen. Ik had hier al een stukje geschreven over de verwachtingen.


Zoals de legendarische Warren Buffett ooit zei, "De beurs is ontworpen om geld over te dragen van de actieve naar de geduldige." Laten we dus geduldig wachten wat de week ons brengt!


Hieronder de meest interessante kwartaalcijfers voor deze week:
تعليقات


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!