top of page

Nvidia's Ai-imperium: Dit zijn de belangrijkste cijfers om naar uit te kijken volgende week

In het kort:

  • De groeiende invloed van kunstmatige intelligentie (AI) zou de prestaties van NVIDIA positief kunnen beïnvloeden volgens Wall Street-analisten.

  • NVIDIA's betrokkenheid bij de AI-markt heeft ervoor gezorgd dat hun aandelenkoers in korte tijd verdubbeld is.

  • Analisten verwachten dat NVIDIA zal profiteren van de groeiende vraag naar GPU's voor datacentra, evenals van de toenemende interesse voor AI.

De technologiewereld staat te trillen op zijn grondvesten. De grote speler in het midden van deze trillingen? NVIDIA, de chipmaker die in het hart ligt van de generatieve AI-wapenwedloop.


De verwachtingen zijn hooggespannen voor NVIDIA's kwartaalcijfers. "We verwachten betere resultaten, voornamelijk aangedreven door de voortdurende AI-goudkoorts en de daaruit voortvloeiende vraag naar DC GPU's," schreef Christopher Rolland van Susquehanna Financial Group. Deze verwachtingen komen voort uit het feit dat de vraag naar AI blijft stijgen en de markt blijft uitbreiden.


Wat is een DC GPU? Dat is een afkorting voor Data Center Graphics Processing Unit. In eenvoudige bewoordingen, het is een zeer krachtige computerchip die wordt gebruikt in grote computercentra om ingewikkelde berekeningen te maken.


Hieronder de verwachtingen voor Q1

NVIDIA's aandelen zijn dit jaar al meer dan verdubbeld, dankzij de sterke vraag naar AI. "Op de lange termijn," zei Rolland op Amerikaanse TV NBC, "verwachten we dat NVIDIA zal pro