top of page

De belangrijkste cijfers om op te letten volgende week

In het kort:

 • De financiële markten staan aan de vooravond van een drukke week met kwartaalcijfers van zwaargewichten als Shopify, Roku, Coca Cola en Wendy's.

 • Beleggers houden hun adem in voor belangrijke macro-economische data, waaronder inflatiecijfers en detailhandelsverkopen die bepalend kunnen zijn voor de richting van de markt.

 • Een mix van optimisme en voorzichtigheid, voornamelijk afhankelijk van de sectoren, kenmerkt het sentiment met de S&P 500 die eerder de magische $5000 grens doorbrak.


Het is weer die tijd van het jaar waarop de beurzen aan de lippen hangen van CFO's en financiële analisten. De resultatenregen stort deze week weer neer op beleggers. In dit artikel gaan we kijken welke belangrijkste bedrijven ons deze week zullen rapporteren van hun kwartaalcijfers en wat er verder qua macro-economisch nieuws op de planning staat. Dinsdag en donderdag lijken de belangrijkste dagen te zijn als we kijken naar de Amerikaanse inflatiedata en de kwartaalcijfers:


Maandag:

 • Vóór het openen van de markt: Monday.com, Trimble, Alexander, BEASLEY.

 • Na de marktsluiting: Arista, Waste Management, Cadence, Lattice, Zoominfo.


Dinsdag:

 • Vóór het openen van de markt: Shopify, Datadog, Coca-Cola, Biogen, Marriott, Hasbro, Moody's.

 • Na de marktsluiting: Airbnb, Upstart, Robinhood, Lyft, Akamai, AIG, Zillow Group, GoDaddy, Instacart en natuurlijk onze eigen Alfen om 20:00 Nederlandse tijd.


Woensdag:

 • Vóór het openen van de markt: Barrick, Sony, CME Group, Kraft Heinz, Parsons, Generac, Williams.

 • Na de marktsluiting: Albemarle, Cisco, Twilio, Oxy, Upwork.

Donderdag:

 • Vóór het openen van de markt: Crocs, John Deere, Yeti, Wendy´s.

 • Na de marktsluiting: DraftKings, Coinbase, Roku, The Trade Desk, DoorDash, Toast, Wendy's, Applied Materials, Opendoor.


Vrijdag:

 • Vóór het openen van de markt: Arbor, AIR Canada, AdvanSix, TC Energy.


Terwijl de markten zich opmaken voor een nieuwe week, is het duidelijk dat de financiële wereld met gespannen verwachting uitziet naar de lawine van macro-economische gegevens die onze kijk op de economische realiteit weer kan gaan veranderen. Voor volgende week staan er namelijk weer een hele lijst aan cijfers in de rij om gerapporteerd te worden, hieronder heb ik voor je de belangrijkste bekendmakingen op een rijtje gezet.Een Stille Start in Azië

De week begint wellicht wat stiller dan gebruikelijk met de viering van National Foundation Day in Japan en het Lentefestival in China, waardoor de Aziatische markten minder vuurwerk zullen laten zien. Een moment van rust, voordat de cijferstorm losbarst.


Het Verenigd Koninkrijk in de Spotlight

De speech van de gouverneur van de Bank of England, Bailey, zal met belangstelling worden beluisterd. Elk woord wordt gewikt en gewogen om hints op te vangen over de toekomstige monetaire beleidskoers van de bank.


Inflatie, Werkgelegenheid en Detailhandelsverkopen

De belangrijkste cijfers volgende week zijn de Amerikaanse inflatiedata die dinsdag gepubliceerd worden. Dit inflatie cijfer kan een doorslaggevende impact hebben op de verwachtingen van de Fed's volgende stappen.


Woensdag zal het Verenigd Koninkrijk de inflatiecijfers naar buiten brengen, wat een blik geeft op de koopkracht en het algemeen economisch welzijn in het land. Donderdag trekt Australië de aandacht met werkgelegenheidscijfers, een indicator van economische veerkracht. De VS volgt met detailhandelsverkopen en de Empire State Manufacturing Index, twee maten van economische activiteit en consumentenvertrouwen.


De week wordt afgesloten met de vrijdag die ons inzicht geeft in de Britse retail sales, terwijl de Amerikaanse Producer Price Index (PPI), bouwvergunningen en woningbouwstarts, samen met voorlopige consumentensentiment en inflatieverwachtingen cijfers van de Universiteit van Michigan, ons een beeld zullen geven van de toekomstige inflatiepaden en consumentenvertrouwen.Conclusie

Elk van deze cijfers kan een schakel zijn in de kettingreactie die leidt tot marktbewegingen, investeringsbeslissingen en beleidswijzigingen. De financiële markten staan op scherp; beleggers zullen de betekenis van elke statistiek proberen te ontcijferen en te vertalen naar strategie.


Op het macro front zal de marktzijn ogen gericht houden op inflatiecijfers en werkloosheidsclaims uit de VS, evenals de detailhandelsverkopen. Deze data kunnen een doorslaggevende rol spelen in de richting van de beurzen. Wat betreft kwartaalcijfers kijk ik vooral naar Roku en Shopify.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!