top of page

Cathie Wood verkoopt aandelen Roku

In het kort:

  • Cathie Wood van Ark Invest heeft recent aandelen van Roku verkocht na positieve kwartaalcijfers.

  • Ondanks dat de koers nog niet het hoogtepunt van 2021 heeft bereikt, lijkt Roku nu sterker dan ooit met een toename in het aantal actieve gebruikers.

  • Roku blijft sterk presteren in moeilijke economische tijden, gezien de consistente groei in de gemiddelde omzet per gebruiker (ARPU).


We hebben het vaker gehad over de aankopen en verkopen van Cathie Wood en de meeste zijn niet per se goed getimed geweest. Ook recent heeft Cathie Wood weer aandelen verkocht en dit keer van het bedrijf Roku. Deze verkoop was vrijwel meteen na de kwartaalcijfers van twee weken geleden. Hiermee heeft ze al een stijging van bijna 10% gemist, maar is dit ook daadwerkelijk een fout?

Allereerst is het goed om te weten dat Cathie Wood niet haar volledige positie heeft verkocht. Ze bezit nog steeds maar liefst 7% van het bedrijf. Roku blijft het goed doen en ook de kwartaalcijfers waren vrij positief. Wanneer de economie het goed doet, profiteert Roku van verhoogde uitgaven aan advertenties. In moeilijkere tijden blijft Roku ook winstgevend, volgens het laatste kwartaal. Een belangrijke maatstaf zijn de gemiddelde inkomsten per gebruiker (ARPU), en deze laat zien dat Roku nog steeds consistent sterke prestaties levert.


Hoewel de koers van Roku nog niet het hoogtepunt van 2021 heeft bereikt, is het bedrijf nu misschien wel sterker dan ooit. Er is een flinke toename in het aantal actieve accounts en de hoeveelheid gestreamde content, wat wijst op een groeiende betrokkenheid van de gebruikers bij het platform. Bovendien heeft Roku zijn marktaandeel in de VS verdubbeld en maakt het bedrijf veel vooruitgang op de internationale markt.


Lees ook: Goed nieuws voor Roku: Dit is waarom Roku stijgt

Natuurlijk is Cathie Woods recente verkoop best begrijpelijk, omdat het waarschijnlijk gaat om het nemen van wat winst. Toch kan het wel een gemiste kans zijn voor extra groei. Roku blijft zichzelf namelijk steeds meer versterken en groeien. Het verkopen van aandelen na de recente sterke koersstijging zou daarom wel eens niet de beste keuze kunnen zijn. De tijd zal uitmaken of Cathie Wood wederom een goede kans laat liggen.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar Michiel@debelegger.nl

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..

bottom of page