top of page

Cathie Wood doet transacties in crypto ETF´s, vlak voor SEC beslissing

In het kort:

  • ARK Invest's Bold Move: ProShares Bitcoin ETF: ARK Invest koopt 4,3 miljoen BITO-aandelen ($9,2 miljoen) en liquideert volledig het GBTC-belang, waarmee BITO de zesde grootste ARKW-holding wordt.

  • MicroStrategy's Bitcoin aankopen: MicroStrategy koopt 14.620 BTC voor $615,7 miljoen, brengt het totale bezit op 189.150 BTC ($5,9 miljard).

  • Cathie Wood's Portfolio Shake-Up: Coinbase, GBTC, en Block Inc: CEO Cathie Wood liquideert grote posities in 16 aandelen, inclusief COIN, GBTC, AMD, en Cloudflare, als reactie op de marktdynamiek.


Cathie Wood's ARK Invest staat bekend om haar visionaire investeringsstrategieën, vooral op het gebied van innovatieve technologieën en de crypto-industrie. Recentelijk heeft het beleggingsfonds opmerkelijke verschuivingen doorgevoerd in haar portefeuille, met significante aankopen en verkopen die de aandacht trekken van zowel aandelen investeerders als de cryptogemeenschap.


ARK Invest's Nieuwe Crypto gok: ProShares Bitcoin ETF

Een van de meest opvallende zetten van ARK Invest is de aankoop van 4,3 miljoen aandelen van de ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO). Deze stap, ter waarde van $9,2 miljoen, markeert een opvallende verschuiving, aangezien het fonds tegelijkertijd besloot om al haar resterende belang in de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) af te stoten. Deze transacties hebben BITO nu als de zesde grootste holding van ARK Next Generation Internet ETF (ARKW), waar het 5,03% van de portefeuille vertegenwoordigt.De positie in GBTC is nu volledig geliquideerd, met de laatst gerapporteerde verkoop op 20 december. Deze bewegingen van ARK Invest komen op een cruciaal moment, aangezien de Securities and Exchange Commission (SEC) naar verwachting volgende maand een beslissing zal nemen over de handel in spot bitcoin ETF's in de Verenigde Staten. Beide Grayscale en Ark 21Shares hebben ETF-aanvragen ingediend bij de toezichthouder, die momenteel in gesprek is met de aanvragers. Deze verschuivingen kunnen strategische voorbereidingen zijn op de evoluerende dynamiek van de cryptomarkt.


MicroStrategy's Duizelingwekkende Bitcoin Aankopen

Naast ARK Invest heeft ook MicroStrategy, onder leiding van de gedurfde uitvoerend directeur Michael Saylor, opnieuw een indrukwekkende aankoop van Bitcoin gedaan. Op woensdag verwierf het bedrijf maar liefst 14.620 BTC voor ongeveer $615,7 miljoen. Saylor meldde dat de aankoop werd gedaan tegen een gemiddelde prijs van $42.110 per BTC. Deze recente aankoop brengt het totale bezit van MicroStrategy op 189.150 BTC, wat momenteel een waarde heeft van ongeveer $5,9 miljard. Het bedrijf begon zijn bitcoin-accumulatie-inspanningen in augustus 2020 en heeft sindsdien consequent bijgedragen aan het versterken van zijn positie in de markt.


In dezelfde adem heeft ARK Invest niet alleen BITO gekocht, maar ook 20.000 aandelen van de Ark 21Shares Active Bitcoin Future Strategy ETF. Deze ETF vertegenwoordigt een actieve benadering van het beheer van bitcoin-futures en heeft mogelijk strategische implicaties te midden van de veranderende regelgeving en marktomstandigheden.


Cathie Wood's Verkopen: Coinbase, GBTC en Block Inc

Te midden van deze dynamiek heeft Cathie Wood, oprichter en CEO van ARK Invest, aanzienlijke verschuivingen in haar portfolio doorgevoerd door grote posities in 16 verschillende aandelen te liquideren. Dit omvatte niet alleen crypto-gerelateerde investeringen zoals Coinbase (COIN) en Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), maar ook technologische bedrijven zoals AMD, Cloudflare, Shopify en meer.Op 27 december heeft ARK Next Generation Internet ETF (ARKW) in totaal 148.885 aandelen van Coinbase (COIN) verkocht, ter waarde van meer dan $27,5 miljoen. Daarnaast werden 2,25 miljoen GBTC-aandelen, ter waarde van $81 miljoen, en 231.102 aandelen van Block Inc (SQ), ter waarde van $18 miljoen, geliquideerd. Deze verkoopbewegingen komen tijdens van een opmerkelijke rally in de aandelenkoers van Coinbase, die in december alleen al met 45% steeg en een jaarlijkse stijging van meer dan 450% liet zien.


Tegelijkertijd heeft ARK Invest 20.000 aandelen van de ARK 21Shares Active Bitcoin Futures Strategy ETF aangeschaft, naast de eerder genoemde aankoop van BITO.

Deze veranderingen in het portfolio van ARK Invest weerspiegelen mogelijk Wood's strategische aanpassingen aan de snel veranderende marktomstandigheden en haar voortdurende zoektocht naar optimale rendementen voor investeerders.


Tot Slot: Voortdurende Innovatie in de Cryptowereld

Deze recente gebeurtenissen tonen aan dat zelfs de meest gevestigde investeringsfondsen en figuren in de financiële wereld zich blijven aanpassen aan de voortdurende dynamiek van de cryptomarkt. De verwachte beslissingen van toezichthouders en de evolutie van regelgeving spelen een cruciale rol in de strategische keuzes van deze fondsen.


Of het nu gaat om de aankoop van bitcoin door MicroStrategy, de verschuivingen in cryptogerelateerde ETF's door ARK Invest, of de verkopen van crypto-aandelen door Cathie Wood, de cryptomarkt blijft een boeiende arena voor zowel doorgewinterde investeerders als nieuwkomers.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!