top of page

Belangrijkste momenten uit het X-space gesprek tussen Cathie Wood en Elon Musk

In het kort:

  • Media misvattingen en succes van X: Elon Musk benadrukte het verschil tussen de verhalen in de mainstream media, die suggereren dat X achteruitgaat, en het daadwerkelijke succes van X op het platform. Hij benadrukte dat X gedijt door snelle technologische vooruitgang, ondanks mediabeweringen.

  • Bitcoin en het geldsysteem: Elon deelde zijn gedachten over cryptocurrency, waarbij hij aangaf dat fiat-valuta acceptabel is zolang de geldhoeveelheid voorspelbaar blijft. Hij vergeleek het met een informatiesysteem en benadrukte de noodzaak om ruis te minimaliseren en inflatie te beperken. Elon verwees ook naar het oude Sumerische geldsysteem.

  • Starlink en multi-Planetaire toekomst: Elon sprak over Starlink als het middel waarmee de aarde multi-planetaire wezens kan worden. Hij benadrukte het belang van het huidige tijdperk en het potentieel om het leven multi-planetaire te maken.


Gisteren kon je live luisteren naar het X-space interview van Cathie Wood met Elon Musk. Hier zijn mijn belangrijkste inzichten en een korte samenvatting van het interview. Ik hoop dat je ook naar het volledige interview zult luisteren! Helaas zit er geen beeld bij aangezien het om een X-space gesprek gaat zonder beeld, hieronder een opname van het gesprek mocht je het willen luisteren.Misvattingen van mainstream media over X en Tesla

Elon Musk sprak over hoe de mainstream media artikelen moet creëren die "kliks" genereren. Dit is niet hetzelfde als wat er op de X-app te zien is. Hoewel de mainstream media beweert dat X achteruit aan het gaan is, heeft X eigenlijk meer views en verkeer dan veel andere websites. X gedijt door snelle vooruitgang in technologie.


Hij legde ook uit dat hij Tesla privé kon maken, en financiering was verzekerd, maar hij koos ervoor dat niet te doen. Cathie Wood was overigens een van de mensen die hem adviseerde om Tesla niet privé te maken.


Een collectief bewustzijn op X

Elon legde op X Space uit dat wanneer informatie op X wordt gedeeld, dit rechtstreeks door experts zelf wordt gedaan. Dit collectief bewustzijn rapporteert informatie in het systeem, neemt het op en geeft in realtime hun mening. Elon legt uit dat er ruis in het systeem is, wat afwijkt van de waarheid. Hij zei: "For any given crime there are 3 stories, the victim, the perpetrator, and the truth."


Hij hoopt zoveel mogelijk mensen de meest nauwkeurige informatie te laten delen en de beste omstandigheden te creëren voor het delen van de meest accurate informatie.


Wat betreft bots op X zei Elon dat je de kosten kunt verhogen om bots onder controle te houden. Bots kunnen worden beperkt door de kosten te verhogen, maar ze zullen waarschijnlijk nooit verdwijnen. Elon legde uit dat de kleine maandelijkse betaling op X de kosten van bots met 1000 of 10.000 ordegroottes verhoogt.


Hij zei dat het moeilijk zou zijn om nog bots te hebben wanneer geldige creditcards vereist zijn. Elon voorspelt dat elk sociaal netwerk dat deze aanpak niet volgt, zal worden overspoeld door bots. Cathie legde uit dat ze een bot-overname op Instagram heeft meegemaakt.


X als financieel platform

Cathie vroeg of X zou veranderen in een financieel platform. Elon zei dat hij wacht op de definitieve goedkeuringen voor geldzenderlicenties. Omdat CA en NY nog niet zijn goedgekeurd, kost het tijd, hoewel bijna alle staten licenties buiten NY of CA hebben goedgekeurd. Hij hoopt dat alle goedkeuringen tegen minstens medio 2024 zullen plaatsvinden.


Publieke versus private bedrijven

Elon legde uit dat wanneer een bedrijf openbaar is, het een last is. Hij raadt bedrijven aan niet openbaar te worden, tenzij het noodzakelijk is.


Elon zei dat bij SpaceX meer risico's kunnen worden genomen omdat het bedrijf privé is. Aan het einde van een kwartaal hoeft SpaceX zich geen zorgen te maken over cijfers. Dit geeft meer vrijheid voor succes. Hij zei dat bij Tesla hij en het team grote moeite doen om elk kwartaal met een hoog succespercentage af te sluiten. Hij zei dat hij persoonlijk tot wel 6 keer oud en nieuw bij Tesla Delivery Centers heeft doorgebracht.


Elon zei ook dat het goed is om toegang te geven tot Tesla-aandelen aan kleine particuliere beleggers, hoewel het meer tijd kost om een ​​beursgenoteerd bedrijf te beheren dan een privébedrijf.


Kunstmatige intelligentie

Elon legde uit dat hij heeft geholpen bij het oprichten van OpenAI. Larry Page nam AI Safety niet serieus, dus uiteindelijk moest hij OpenAI verlaten. Hij zei dat hij voorstander is van open source. Bijvoorbeeld, het X-platform is volledig open source. Niets is verborgen. Hij zei dat er heel weinig code is. Hij zei dat gesloten source niet ver voorloopt op open source.


Digitalisering VS menselijk vermogen

Musk legde uit dat 99% van alle berekeningen binnen een jaar digitaal zal zijn ten opzichte van biologisch. Elon zei dat zijn eigen geheugen verschrikkelijk is. Hij voegde eraan toe dat computers nog geen fundamentele natuurkunde hebben ontdekt en nog geen nuttige technologieën hebben uitgevonden. Alleen mensen hebben deze dingen gedaan, Elon hoopt dat AI op een dag in staat zal zijn om nieuwe technologieën uit te vinden.


Bitcoin

Elon zei dat hij niet veel tijd besteedt aan het denken over cryptocurrency. Hij zei dat fiat-valuta prima is, zolang de geldhoeveelheid voorspelbaar is en de overheid de geldhoeveelheid niet ondermijnt. Hij denkt eraan als een informatiesysteem waar je ruis wilt minimaliseren. Je wilt inflatie minimaliseren. Je wilt een snelle transactietijd. Hij noemde het oude Sumerië en hun geldsysteem.


Het oude Sumerische geldsysteem was gebaseerd op het ruilsysteem, waar goederen en diensten rechtstreeks werden uitgewisseld zonder het gebruik van valuta. Naarmate de handel en handel groeiden, was een geavanceerder systeem nodig.


De Sumeriërs ontwikkelden uiteindelijk een systeem van gewichten en maatregelen om de waarde van goederen te standaardiseren, waarbij zilver en gerst de belangrijkste ruilmiddelen waren.


Problemen ontstonden omdat het systeem niet erg efficiënt was en het moeilijk was om de exacte waarde van goederen en diensten te bepalen. Dit leidde tot geschillen en conflicten, die vaak werden opgelost door de tussenkomst van de tempel of de staat. Ondanks deze problemen legde het Sumerische geldsysteem de basis voor de ontwikkeling van meer geavanceerde monetaire systemen in de toekomst. Elon vervolgde, waarbij hij uitlegde dat de echte economie bestaat uit goederen en diensten, niet uit geld. Groeiende productiviteit leidt tot welvaart.


Robotaxi

Musk denkt dat productiviteit zal verbeteren met robotica en kunstmatige intelligentie. Als je een volledig autonome auto hebt, zijn de kosten hetzelfde, maar het kan voor veel meer gebruiksdoeleinden gebruikt worden. Dus dan heeft dezelfde asset een veel hogere bruikbaarheid. Hij legde uit dat Tesla de vloot kan upgraden en 's nachts de waarde van de vloot kan verhogen.


"Once you take away the pain of driving, people will go more places.", legde Elon uit. Hij zei dat mensen films zullen kijken en hun telefoons legaal in de auto kunnen gebruiken. Elon zei dat de oplossing voor het verkeer ook tunnels zijn. Hij hoopt dat regelgeving de vooruitgang met The Boring Company niet zal vertragen.Regels en voorschriften

Er moet, zei Elon, een manier zijn om voorschriften te verminderen. Californië en New York hebben te veel voorschriften. Het kan maanden duren om alleen al een vergunning te krijgen om de tegels in je badkamer in Californië te veranderen. Er moet een manier zijn, zei hij, om voorschriften te verminderen, hoewel Texas en Florida veel beter zijn dan de meeste staten. Hij legde uit dat zelfs China een groei heeft van regels en voorschriften.


"You can think of [too many rules and laws] like Gulliver's Travels...

If the nation is Gulliver, it’s being tied down by one little regulatory string at a time. Eventually, you have millions of strings and then the giant can’t move.

So I think there needs to be something where we delete rules, regulations, and laws. If all we do is add them, eventually we will be able to do nothing."

- Elon Musk


Stopborden en NHTSA

Elon legde uit dat de regel dat Tesla-auto's volledig moeten stoppen bij stopborden onderdeel is van de wet, maar bijna geen mensen doen dit. Hij zei dat Tesla de zeldzame gevallen moest selecteren waarin mensen daadwerkelijk volledig stoppen, aangezien bijna niemand dit doet. Dit was een zeldzaam voorbeeld waar Tesla het niet eens was met NHTSA. De media portretteert Elon als een wetsovertredende vrijbuiter.


Hij zei dat 99,99% van de wetten worden nageleefd. Hij zei dat zijn bedrijven ongelooflijk wetshandhavend zijn. Hij kijkt ernaar uit om regelgevers te laten zien dat Tesla FSD veel veiliger is dan een menselijke chauffeur.


Fermi paradox en Starlink

Elon sprak ook over de beroemde Fermi Paradox. Hij zei dat hij misschien over 40-50 jaar zal sterven, en we moeten aan deze tijd, vandaag, denken als de eerste keer dat het venster open is om mensen multi-planetaire wezens te maken. We moeten gebruik maken van deze tijd om het leven multi-planetaire te maken.


Elon noemde het diagram op de Starlink-router. Het is een diagram voor overdracht van huis naar Mars. Hij zei: "Starlink is how earth becomes multi-planetary."


Hoe zou de volgende generatie geïnspireerd moeten worden?

Elon zei dat hij denkt dat iedereen met een bedrijf dat goederen en diensten levert, geweldig werk verricht. Hij zei dat alle mensen nuttig moeten proberen te zijn, ook al is het erg moeilijk. "Really, just try to be useful by providing goods and services that make lives better." Hij zei ook dat als je aanmoediging nodig hebt om een ​​bedrijf te starten, het dan niet moet doen, omdat de kans op mislukking dan te hoog is.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!