top of page

Zijn Bitcoin en Bitcoin miners een serieuze investering? Deze analisten denken van wel

In het kort:

  • Bitcoin als onbetwiste leider: Met een indrukwekkende prijs van $42.895 blijft Bitcoin stevig verankerd als de toonaangevende opslag van waarde op het internet, ondersteund door een robuuste gebruikersbasis van 50 miljoen, aldus Jan van Eck, CEO van VanEck.

  • Ontkrachting van "Bubble"-claims: Van Eck weerlegt de vaak geuite zorg over een Bitcoin-zeepbel. Hij benadrukt dat de constante overtreffende prestaties in elke marktcyclus aangeven dat Bitcoin geen speculatieve trend is, maar eerder een volwassener en groeiend activum. Bitcoin mining en halvering impact: Crypto-analist Jason A. Williams voorziet een positieve wending voor Bitcoin-mijnwerkers voorafgaand aan de halvering in april 2024, waarbij Bitcoin-mijn aandelen door hem als een "gemakkelijke winst" worden beschouwd.

Bitcoin blijft als een onwrikbare pijler staan als de nieuwe opslag van waarde op het internet. Met een indrukwekkende huidige prijs van boven de $43.000 bevestigt Jan van Eck, CEO van VanEck, dat Bitcoin niet alleen indruk maakt met cijfers, maar ook met zijn robuuste netwerkeffecten. Een gebruikersbasis van 50 miljoen draagt bij aan de blijvende dominantie van deze cryptocurrency.


Hieronder de wilde rit van de Bitcoin koers:
van Eck niet eens met "Bubble"-claims

Terwijl Bitcoin vaak een zeepbel genoemd wordt, wuift Van Eck dit idee resoluut weg. Hij benadrukt een cruciaal onderscheid: een activum kan niet als een zeepbel worden beschouwd als het consequent beter presteert in elke marktcyclus. Bitcoin is volgens de CEO geen speculatieve trend, maar een volwassener wordend en groeiend activum, zoals blijkt uit zijn gestage prestaties.


Toekomst van Bitcoin en VanEcks perspectief

Vooruitkijkend voorspelt Jan van Eck dat Bitcoin binnen de komende 12 maanden nieuwe recordhoogtes zal bereiken. Hij positioneert Bitcoin niet alleen als een digitaal activum, maar ook als een metgezel van goud, wat zijn rol in het beleggingslandschap versterkt.


VanEck, opgericht in 1955, heeft een rijke geschiedenis in investeren in waardeopslag, waarbij het in 1968 het eerste goudfonds in de VS lanceerde. Momenteel zet het bedrijf zich actief in voor een spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF), wat getuigt van zijn ervaring als doorgewinterde speler in de complexe wereld van waardeopslaginvesteringen.


Jan van Eck voorspelt een cruciaal moment in het cryptolandschap, waarbij hij anticipeert dat alle aanvragen voor spot Bitcoin ETF's simultaan worden goedgekeurd. Temidden van felle concurrentie van grote spelers, waaronder BlackRock, Grayscale en Bitwise, wacht de industrie op de beslissing van de Securities and Exchange Commission tussen 5 en 10 januari, wat een mogelijke doorbraak zou kunnen betekenen.


Bitcoin mijn-aandelen en de impact van de halvering

Naarmate de halvering van april 2024 nadert, voorziet crypto-analist Jason A. Williams een positieve wending voor Bitcoin-mijnwerkers. Hij beschrijft mijn-aandelen als een "gemakkelijke winst" en suggereert een gunstiger omgeving voor mijnwerkers.


Grote crypto-mijnbedrijven hebben $747 miljoen geïnvesteerd in faciliteiten en apparatuur in anticipatie op de naderende Bitcoin-halvering. Marathon Digital Holdings, Riot Platforms en CleanSpark leiden de weg, waarbij Marathon Digital Holdings een opmerkelijke aandelen stijging van 724% door heeft gemaakt dit jaar.


Conclusie

Ondanks de groei in Bitcoin-mijnbouwaandelen blijven uitdagingen bestaan in het crypto-ecosysteem. Onduidelijke richtlijnen, volatiele Bitcoin-prijzen en snel evoluerende blockchaintechnologie vormen obstakels. Desondanks bieden de toenemende institutionele adoptie van Bitcoin en de optimistische signalen in de cryptowereld kansen voor beleggers, wat wellicht wijst op een pad naar een financiële evolutie.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!