top of page

Dit is waarom Aandelen Qualys blijven stijgen

In het kort:

  • Het bedrijf Qualys: Een toonaangevende leverancier van cloudoplossingen voor informatiebeveiliging met sterke winstgroei en een schuldenvrije balans.

  • Prestaties en vooruitzichten: Positief momentum met recente stijgingen in aandelenprijs, sterke handelsactiviteit, en veelbelovende winstverwachtingen.

  • Ondanks een lichte neerwaartse aanpassing van de omzetprognose voor het volgende kwartaal, blijft Qualys een aantrekkelijke investering met sterke fundamentals en groeivooruitzichten.


Qualys Inc. is een gevestigde leverancier van cloudoplossingen voor informatiebeveiliging. Het bedrijf biedt een Enterprise TruRisk Platform en geïntegreerde apps die bedrijven helpen bij het vereenvoudigen van beveiligingsactiviteiten en het verlagen van de kosten van naleving door kritische beveiligingsinformatie on demand te leveren en het volledige spectrum van auditing, naleving en bescherming voor IT-systemen en webapplicaties te automatiseren.


Bedrijfsspecificaties Qualys

Qualys heeft meer dan 10.000 abonneeklanten wereldwijd in meer dan 130 landen en is een pionier op het gebied van cloudgebaseerde beveiliging, naleving en IT-oplossingen. Het bedrijf is opgericht in 1999 en heeft strategische partnerschappen met toonaangevende cloudproviders en managed service providers. Met meer dan 2.100 werknemers en een jaarlijkse omzet van $489,72 miljoen in 2022, blijft Qualys een belangrijke speler in de sector van cloudgebaseerde beveiliging. In dit artikel duiken we dieper in de fundamenten van Qualys.Momentum Qualys aandelen

Het momentum van Qualys wordt onderstreept door een stijging van ruim 50% het afgelopen half jaar. De markt lijkt gunstig gestemd ten opzichte van Qualys, wat vaak een positief signaal is voor beleggers.


Hieronder is het koersverloop van Qualys aandelen de afgelopen tien jaar te zien:Handelsactiviteit en winstverwachtingen

Wat betreft de winstverwachtingen toont Qualys sterke fundamenten. In de afgelopen twee maanden zijn maar liefst 8 winstschattingen naar boven bijgesteld, wat heeft bijgedragen aan een stijging van de consensusverwachting van $4,63 naar $5,08 per aandeel voor het huidige jaar. Deze opwaartse herzieningen dragen bij aan het vertrouwen in de langetermijnvooruitzichten van het bedrijf.


De vooruitzichten voor het vierde kwartaal geven aan dat Qualys een jaar-op-jaar omzetgroei van 10,5% verwacht, met een totaal van $144,6 miljoen. Dit duidt op een vertraging ten opzichte van de groei van 19,2% die werd genoteerd in hetzelfde kwartaal van het vorige jaar.


Qualys valt op door een indrukwekkende winstgroei die de sector overstijgt, en de onderneming toont stabiliteit en veerkracht op de markt met een schuldenvrije balans. Tot op heden zijn er geen aanzienlijke zwakke punten geïdentificeerd, wat getuigt van een robuuste operationele status.


Derde kwartaalcijfers Qualys

In het derde kwartaal van 2023 rapporteerde Qualys een indrukwekkende omzetgroei van 13,1% YoY, waarbij de omzet $142 miljoen bereikte. De non-GAAP winst per aandeel steeg tot $1,51, wat aanzienlijk hoger was dan hetzelfde kwartaal vorig jaar. Hoewel de omzetprognose voor het volgende kwartaal iets onder analistenramingen ligt, behoudt het bedrijf een gezonde brutowinstmarge van 81,2%.


Aandelen Qualys kopen? Dat kan via: DeGiro #AD

Conclusie

Ondanks een lichte neerwaartse aanpassing van de omzetprognose voor het volgende kwartaal, blijft Qualys een aantrekkelijke investering met sterke fundamentals en groeivooruitzichten. De huidige onderwaardering biedt mogelijk kansen voor beleggers die op zoek zijn naar solide rendementen.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Comments


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..