top of page

Waarom is Oracle gedaald en biedt dit een koopkans?

In het kort:

  • Oracle's recente succes: Oracle heeft dit jaar een opvallende opleving doorgemaakt, vooral dankzij sterke groei in zijn cloud-infrastructuurdivisie, met name op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI). Het aandeel is in vergelijking met het begin van het jaar met 39% gestegen, ondanks een kleine dip na het laatste kwartaalrapport.

  • uitdagingen in de cloud: Hoewel Oracle's cloud-infrastructuurdivisie momenteel nog steeds groeit, staan er uitdagingen te wachten vanwege de intense concurrentie in deze sector. Het recente kwartaalrapport toonde een matigere groei, wat vragen oproept over de toekomstige groei van Oracle, gezien de cruciale rol van deze divisie voor het bedrijf.

  • Waardering en toekomst: Ondanks het recente succes wordt Oracle momenteel als overgewaardeerd beschouwd door analisten van Morningstar en Seeking Alpha Quant. Beleggers moeten rekening houden met de uitdagingen in de cloud computing-sector en de concurrentiedruk.


Het bedrijf Oracle

Het bedrijf Oracle is vooral bekend om zijn database software en ERP (Enterprise Resource Planning) software. Oracle heeft de laatste jaren echter ook veel geïnvesteerd in cloud computing en AI (Artificial Intelligence). Het bedrijf biedt verschillende cloud services aan, waaronder Infrastructure as a Service (IaaS), Platform as a Service (PaaS) en Software as a Service (SaaS).


Oracle, heeft veel van de recente groei in de aandeelprijs te danken aan de groeiende cloud-infrastructuurdivisie. Echter heeft het aandeel het de laatste decennia ook erg goed gedaan;

Dit jaar heeft Oracle een opvallende opleving doorgemaakt, dankzij de snelle groei van de cloud-infrastructuurdivisie, vooral op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI). Ondanks een kleine terugval na het rapporteren van de resultaten van het laatste kwartaal van het fiscale jaar is het aandeel nog steeds met 39% gestegen in vergelijking met het begin van het jaar.Co-founder Larry Ellison benadrukt het belang van generatieve AI voor Oracle en de cloud computing-service. Het bedrijf investeert zwaar in GPU's van Nvidia en CPU's van Advanced Micro Devices en Ampere om zijn Gen2 Cloud te versterken.


Hoewel Oracle nog steeds te maken heeft met uitdagingen in andere delen van het bedrijf wordt de toekomst van het bedrijf sterk beïnvloed door AI.

Oracle heeft momenteel een koers-winstverhouding van 34,2, een P/E ratio die overigens voor tech bedrijven aan de normale kant is. De vraag is of Oracle op deze prijs, na een kleine dip, alweer het potentieel heeft om verder omhoog te schieten in de recente AI-gekte.


Oracle Corporation (ORCL) heeft onlangs zijn resultaten voor het recente kwartaal bekendgemaakt, wat een grote teleurstelling was voor laatkomers die hoopten op nog eens over-the-top prognoses. Dit heeft geresulteerd in een scherpe daling van de aandelenkoers.


Daarom lijkt het erop dat de markt al een normalisatie van de groei in cloudservices had verwacht. Echter is het wel erg positief gedacht dat Oracle zijn groeipercentage van 40% tot 50% per kwartaal kan handhaven. Oracle rapporteerde een omzetgroei van 30% voor cloudservices, wat lager was dan de 54% groei in het vorige kwartaal. De verwachte groei in cloudservices lijkt ook in de toekomst te vertragen, wat investeerders heeft teleurgesteld.


Oracle´s kwartaalcijfers

Wil je meer lezen?

Abonneer je op debelegger.nl om deze exclusieve post te kunnen blijven lezen.

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.

Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!