top of page

Waarom aandelen Snap vandaag kelderen

In het kort:

  • Snap Inc. kreeg te maken met een historische daling van meer dan 36% in hun aandelenwaarde na het missen van de omzetverwachtingen in het vierde kwartaal.

  • De omzet van $1.36 miljard lag licht onder de verwachtingen, wat leidde tot het zesde opeenvolgende kwartaal van enkelcijferige groei of omzetdalingen.

  • Analisten reageerden gemengd, met sommigen die hun prijsdoelen verlaagden en anderen die optimistisch bleven over herstel in 2024, benadrukkend op Snap's verbeterde advertentieplatform en kostenbesparingen inclusief ontslagen.


Op een dag waarop de financiële markten wakker werden met verrassend nieuws, zagen we Snap, het moederbedrijf van Snapchat, een duik nemen die zelfs de meest doorgewinterde beleggers deed fronsen. Een aandelenval van meer dan 36% is niet wat je noemt een klein briesje, maar eerder een financiële storm die door Wall Street raasde. De oorzaak? Een omzet die niet aan de verwachtingen voldeed, genoeg om het aandeel hard af te straffen.


Slechte cijfers

Met een omzet van $1.36 miljard, die net niet het doel van $1.38 miljard raakte, is het duidelijk dat Snap moeite heeft om zijn groeitempo vast te houden in een competitieve digitale advertentiemarkt. Dit markeert het zesde opeenvolgende kwartaal van enkelcijferige groei of zelfs omzetdalingen, een trend die zorgen baart over de toekomstige richting van het bedrijf. Echter, met een gebruikersgroei van 10% en een verdubbeling van het aantal Snapchat+ gebruikers naar 7 miljoen, zijn er ook lichtpuntjes die niet over het hoofd gezien mogen worden.


Analisten: Gemengde Reacties

De reacties van analisten waren erg divers. Terwijl sommigen hun prijsdoelen naar beneden bijstelden in reactie op de tegenvallende cijfers, zagen anderen juist een kans. Evercore ISI ging tegen de stroom in door hun prijsdoel te verhogen, gesterkt door Snap's kostenbesparingen en verbeterde efficiëntie. Anderen, zoals JPMorgan en Morgan Stanley, bleven voorzichtig met hun beoordelingen, wijzend op de noodzaak voor Snap om sterker te presteren op het gebied van advertentie-engagement en -groei. Kortom, een gemixt beeld onder de analisten wat de verdeeldheid van de markt aangeeft rond het aandeel Snap.



De Toekomst

De grote vraag blijft waar Snap heen gaat vanaf hier. CEO Evan Spiegel's opmerkingen over verbeterde prestaties van adverteerders en kostenbesparingen door ontslagen bieden een glimp van hoop. Echter, in een markt die wordt gedomineerd door giganten zoals Meta, blijft de uitdaging voor Snap aanzienlijk.


Terwijl Snap op een kruispunt staat, met de noodzaak om zijn advertentieplatform te versterken en een duidelijk pad naar winstgevendheid te vinden, blijven beleggers en analisten verdeeld. De komende kwartalen zullen cruciaal zijn om te zien of Snap's inspanningen vruchten afwerpen of dat de storm nog lang niet over is.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..

bottom of page