top of page

Waarom Snowflake Aandelen Omlaag Duiken, Het Slootman-effect

In een notendop:

  • CEO Wissel: Frank Slootman kondigt zijn pensionering aan; Sridhar Ramaswamy neemt het stokje over.

  • Aandelen Kelderen: Na de aankondiging duikelden de aandelen 20% omlaag in de nabeurshandel.

  • Financiële Vooruitzichten: Snowflake's productomzetverwachting voor Q1 valt lager uit dan analisten voorspelden, ondanks een jaarlijkse groei van 32% in Q4.


In de wereld techbedrijven, waar CEO's soms meer lijken op rocksterren dan op nuchtere zakenmensen, heeft de aankondiging van Frank Slootman's pensionering Snowflake een flinke dreun gegeven.


De Grote Baas maakt plaats: Frank Slootman, 65, heeft besloten dat het tijd is om het rustiger aan te doen en wordt opgevolgd door Sridhar Ramaswamy, voormalig Google advertentiebaas en medeoprichter van Neeva. De keuze voor Ramaswamy, beschreven als een "visionair technoloog", onderstreept Snowflake's ambitie in de AI- en machine learning sector. Toch lijkt de markt niet helemaal gerustgesteld door deze wisseling van de wacht, resulterend in een duikvlucht van 20% voor Snowflake's aandelen na sluitingstijd.


Over de cijfers gesproken: Snowflake rapporteerde een omzetgroei van 32% jaar-op-jaar in het vierde kwartaal, met een productomzet van $738.1 miljoen. Desondanks wist het bedrijf de verwachtingen van Wall Street niet te overtreffen, met een outlook voor de productomzet in het eerste kwartaal tussen de $745 miljoen en $750 miljoen, minder dan de gehoopte $759 miljoen. Dit heeft uiteraard bijgedragen aan de negatieve reactie van de markt gezien Snowflake een duur aandeel is en elke kleine zwakte wordt uitvergroot in de koers.



Het financiële plaatje wordt grijzer: Met een operationeel verlies van $275.5 miljoen in het vierde kwartaal, een toename ten opzichte van het jaar daarvoor, lijkt het pad naar winstgevendheid nog steeds een uitdaging. Het bedrijf voorspelt wel een lichte verbetering in de operationele marge, maar zelfs deze zilveren rand lijkt niet voldoende om de zorgen van beleggers te sussen. Ook de retention rate lijkt geen goede retention rate te hebben.



De Slootman Bonus: Het is moeilijk te negeren dat Slootman's afscheid komt met een gouden handdruk, gezien zijn totale compensatie in 2023 van $23.7 miljoen, voornamelijk in aandelen en opties. Met bijna 13 miljoen Snowflake aandelen in bezit, vertegenwoordigt zijn aandeel een niet onaanzienlijk fortuin, zelfs na de recente daling.


De grote vraag blijft hoe Ramaswamy's leiderschap en de strategische focus op AI Snowflake's financiële toekomst zullen beïnvloeden. Gaan we een stormachtige herstel zien of blijft het aandeel in het vriesvak?

2 opmerkingen

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..

bottom of page