top of page

Salesforce heeft de weg omhoog weer gevonden

In het kort:

  • Salesforce opent een AI-centrum in Londen als onderdeel van een investering van $4 miljard in het VK, gericht op samenwerking in de industrie en AI-opleidingsprogramma's.

  • ValueAct Capital kocht $99,79 miljoen aan Salesforce-aandelen na een koersdaling van 20% vanwege tegenvallende kwartaalcijfers.

  • Salesforce rapporteerde een kwartaalomzet van $9,13 miljard, een stijging van 11% op jaarbasis, maar onder de analistenverwachtingen van $9,17 miljard.


Salesforce heeft aangekondigd dat het een nieuw kunstmatige intelligentie (AI) centrum opent in Londen, gelegen in het Blue Fin Building. Dit centrum van meer dan 40.000 vierkante meter kan meer dan 300 mensen huisvesten en dient als ontmoetingsplaats voor technologiebedrijven, AI-experts, Salesforce-partners en klanten.


Het doel is om industriebrede samenwerking te bevorderen en AI-trainingen en upskilling-programma's te faciliteren. Volgens Salesforce zal dit centrum bijdragen aan het creëren van 500.000 AI-gerelateerde banen in het VK. Het AI-centrum wordt op 18 juni officieel geopend. Dit nieuwe AI-centrum maakt deel uit van een bredere investering van $4 miljard die Salesforce vorig jaar aankondigde.


Deze investering strekt zich uit over vijf jaar en is bedoeld om de aanwezigheid en invloed van Salesforce in het VK en Ierland te versterken. Zahra Bahrololoumi, CEO van Salesforce UK en Ierland, verklaarde dat dit initiatief een duidelijke boodschap afgeeft aan klanten en partners over de inzet van Salesforce voor AI en de positieve impact die deze technologie kan hebben.Naast de opening van het AI-centrum heeft Salesforce Ventures, de durfkapitaalarm van het bedrijf, meer dan $200 miljoen geïnvesteerd in Britse startups. Enkele van deze startups zijn AutoGen AI, een platform voor inkoopbiedingen, en Eleven Labs, een AI-gestuurde tekst-naar-spraak en stemgenerator. Deze investeringen zijn bedoeld om innovatieve technologieën en oplossingen te ondersteunen die de bredere technologie- en AI-industrie ten goede komen.


Salesforce zag zijn aandelenkoers met 20% dalen na de bekendmaking van tegenvallende resultaten in het eerste kwartaal. De omzet groeide met 11% op jaarbasis tot $9,13 miljard, net onder de analistenverwachtingen van $9,17 miljard. Dit was de eerste keer sinds 2006 dat het bedrijf de omzetverwachtingen miste. Ondanks de teleurstelling bleef de aangepaste winst per aandeel (EPS) op $2,44, wat de verwachtingen van $2,38 overtrof.


De aandelenkoers van Salesforce sinds de beursgang:

BRON: Macrotrends


De koersdaling bood echter een kans voor ValueAct Capital, dat $99,79 miljoen investeerde in Salesforce-aandelen, waarmee hun totaal aantal aandelen op 3,91 miljoen kwam. Mason Morfit, co-CEO en CIO van ValueAct Capital en bestuurslid van Salesforce, leidde deze aankoop.


Voor het tweede kwartaal verwacht Salesforce een omzet tussen $9,20 miljard en $9,25 miljard, terwijl analisten mikten op $9,37 miljard. Het aangepaste EPS wordt geschat tussen $2,34 en $2,36, iets onder de analistenverwachting van $2,40. Ondanks deze lagere verwachtingen blijft Wall Street positief over de toekomst van Salesforce, met een gemiddeld koersdoel van $300,45.


De recente ontwikkelingen bij Salesforce tonen weer kansen en de groei bij het bedrijf. De opening van het AI-centrum in Londen markeert een significante investering in de toekomst van AI en technologie in het VK, terwijl strategische investeringen in startups de innovatie bevorderen. Tegelijkertijd blijft Wall Street, en beleggers zoals ValueAct Capital, vertrouwen houden in het langetermijnpotentieel van Salesforce, ondanks de recente tegenvallende kwartaalresultaten.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Comments


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..