top of page

Netflix aandeel keldert na gemixte resultaten, herstelt daarna

Bijgewerkt op: 19 apr.

Netflix rapporteerde zojuist hun cijfers en het aandeel kelderde in de nabeurs. Met de sterke prestaties van het aandeel dit jaar, is het tijd om de streaming gigant onder de loep te nemen en de recente resultaten te vergelijken met de verwachtingen van analisten.


In het kort:

  • De omzet voor Q1 2023 bedroeg $8,162 miljard, wat in lijn is met de verwachting van een stijging van 4% tot $8,18 miljard.

  • De winst per aandeel (EPS) voor Q1 2023 was $2,88, wat iets hoger is dan de verwachting van $2,87.

  • Netflix heeft in Q1 2023 1,8 miljoen abonnees toegevoegd, wat minder is dan de verwachte 3,71 miljoen abonnees, maar nog steeds een verbetering ten opzichte van het verlies van 200.000 abonnees in dezelfde periode vorig jaar.

  • Het bedrijf heeft de betaalde deel-service in vier landen gelanceerd en is tevreden met de resultaten. Ze zijn van plan om deze verder uit te rollen in Q2, inclusief in de VS.

  • Netflix heeft zijn advertentie-ondersteunde laag geüpgraded om een breder scala aan consumenten aan te trekken.

  • Netflix gaat wachtwoorddelers pas later aanpakken.

Resultaten waren sterker dan de verwachting.


Netflix rapporteerde een omzet van $8,162 miljard, een stijging van 3,7% ten opzichte van $7,868 miljard in Q1 2022. Het bedrijf rapporteerde een winst per aandeel (EPS) van $2,88, wat een daling van 20% is ten opzichte van $3,53 in dezelfde periode vorig jaar.


Ondanks de goede cijfers, daalde het aandeel initieel.. Het bedrijf voegde in Q1 1,8 miljoen abonnees toe, vergeleken met een verlies van 200.000 abonnees in dezelfde periode vorig jaar. Dit toont aan dat Netflix in staat is om leden te behouden en verder te groeien, ondanks de toenemende concurrentie van YouTube, Disney, Comcast, Apple & Roku. De verwachting was echter een stuk hoger. Analisten rekenden op bijna 3 miljoen nieuwe abonees. De verrassing wordt toegeschreven aan de uitgestelde lancering van hun betaalde deel-service, waardoor betalende abonnees een "extra lid" aan hun profiel kunnen toevoegen. Netflix hoopt dat deze aanpak het delen van wachtwoorden tussen niet-betalende leden vermindert en op lange termijn weer bijdraagt aan de winst en omzet.


Prestaties & Waardering: Het aandeel Netflix is dit jaar met 15% gestegen, vergelijkbaar met de Nasdaq en de prestaties van belangrijkste streaming-concurrent Disney, en beter dan de S&P 500's 8%. Het aandeel van Netflix wordt nu verhandeld tegen 30,9X de toekomstige winst, wat aanzienlijk lager is dan de hoogste waardering van 513,4X in het afgelopen decennium en 71% onder het gemiddelde van 106X.


Vooruitzichten: De winst van Netflix wordt verwacht met 12% te stijgen in 2023 en nog eens 26% in 2024, ondanks dat het dit kwartaal gedaald zal zijn ten opzichte van vorig jaar. Wat betreft de omzet wordt verwacht dat deze in 2023 met 8% zal stijgen en in 2024 nog eens met 11% tot $38,06 miljard.


Conclusie: In aanloop naar het Q1 rapport had het aandeel Netflix enorm hoge verwachtingen. Hoewel de recente daling in winstverwachtingen enigszins zorgwekkend is, wordt er nog steeds verwacht dat Netflix de komende jaren een sterke jaarlijkse groei in omzet en winst zal realiseren.


We steken enorm veel tijd in dit soort artikelen zonder reclame inkomsten dus als je ons wil bedanken: Like deze post en deel het met mensen die beleggen ook interessant vinden!

3 opmerkingen

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..

bottom of page