top of page

Zeer interessante groei aandeel in Zuid Amerika

Bijgewerkt op: 13 nov. 2023

In het kort:

  • Stabiele groei ondanks economische onzekerheid: MercadoLibre blijft groeien in Zuid-Amerika, met aandelen die dit jaar met meer dan 60% zijn gestegen.

  • Sterke troeven en expansiemogelijkheden: Als leidend online handelsplatform in Zuid-Amerika heeft MercadoLibre een solide positie met groeipotentieel in landen als Argentinië, Brazilië en Mexico.

  • Toenemende kaartgebruikers en online transacties: De huidige voorkeur voor contant geld boven online betalingen biedt MercadoLibre groeikansen, gezien de verwachte stijging van kaartgebruikers en online transacties in de komende jaren.


Terwijl de economische situatie in veel Zuid-Amerikaanse landen tamelijk instabiel blijft, zet het lokale online handelsplatform MercadoLibre zijn maandelijkse groei voort. Het bedrijf heeft tevens zijn aandelen al met meer dan 60% zien stijgen sinds het begin van het jaar.


MercadoLibres positionering en groeipotentieel

MercadoLibre heeft sterke troeven, het bedrijf heeft een goede positie als toonaangevend online handelsplatform in een groot gebied, met aanzienlijk groeipotentieel. Landen als Argentinië, Brazilië, Mexico, Chili, Uruguay en andere landen met grote bevolkingen bieden een divers en groot landschap voor uitbreiding van het platform.


Daarnaast biedt de huidige voorkeur voor contant geld boven kaarten in sommige regio's ruimte voor groei. Het aantal kaartgebruikers zal naar verwachting de komende jaren toenemen, samen met het aantal online transacties, wat positief kan werken voor een platform zoals MercadoLibre.Financiële resultaten

MercadoLibre, een Latijns-Amerikaans e-commerce- en fintechbedrijf, schittert op de beurs, ondersteund door positieve herzieningen van winstprognoses. Voor het lopende fiscale jaar wordt een winst van $21,83 per aandeel verwacht, wat neerkomt op een opmerkelijke groei van +129,1%. Deze optimistische vooruitzichten onderstrepen de aantrekkelijkheid van het bedrijf.


De aandelenkoers van MercadoLibre (Meli) de afgelopen tien jaar:


Omzet en winst overstijgen verwachtingen

Het toevoegen van 32 miljoen dagelijkse actieve gebruikers en sterke financiële indicatoren tonen aan dat het bedrijf nog steeds groeipotentieel heeft. Voor het derde kwartaal van 2023 boekte MercadoLibre een omzet van $3.76 miljard, wat neerkomt op een groei van 39.8% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.


Deze indrukwekkende cijfers overtroffen de Zacks Consensus Estimate van $3.57 miljard met +5.22%. De winst per aandeel (EPS) was eveneens opvallend, dat in het derde kwartaal 2023 $7.16 bedroeg in vergelijking met $2.56 in hetzelfde kwartaal van het voorgaande jaar.


Operationele metrics tonen sterke prestaties

Naast omzet en winst zijn andere operationele statistieken cruciaal om het succes van MercadoLibre te meten. In het afgelopen kwartaal behaalde het bedrijf een bruto handelsvolume van $11.36 miljard, wat de gemiddelde schatting door analisten van $10.98 miljard overtrof. Het totale betalingsvolume steeg naar $47.26 miljard, vergeleken met de schatting van $43.73 miljard.Regionale inkomsten stijgen

De regionale inkomsten van MercadoLibre laten ook positieve resultaten zien. In Mexico bedroegen de inkomsten $772 miljoen, hoewel dit iets lager was dan de verwachting van $786.02 miljoen. Desondanks vertegenwoordigt dit een indrukwekkende jaarlijkse groei van +66%.


In Brazilië overtrof MercadoLibre de verwachtingen met inkomsten van $2.01 miljard in vergelijking met de geschatte $1.86 miljard, wat resulteert in een jaarlijkse groei van +40.2%. In Argentinië bedroegen de inkomsten $825 miljoen, een stijging van +22.2% ten opzichte van de verwachting van $705.06 miljoen.


Conclusie

Het bedrijf heeft consistent sterke prestaties laten zien, met een omzetgroei van +39,8% YoY in het laatste gerapporteerde kwartaal. Ook de stijging in winst per aandeel naar $7.16 van $2.56 in hetzelfde kwartaal van het voorgaande jaar onderstreept de capaciteit van MercadoLibre om zowel omzet- als winstverwachtingen in elk van de laatste vier kwartalen te overtreffen. Dit suggereert een robuuste operationele efficiëntie.


De reeds sterke prestaties van MercadoLibre in de afgelopen kwartalen en de voortdurende groei in winsten gebruikersaantallen wijzen op eventuele potentie voor de toekomst. Het bedrijf lijkt een aantrekkelijke keuze om in de gaten te houden voor investeerders die op zoek zijn naar groeimogelijkheden binnen e-commerce.


Echter, de waardering van het bedrijf waarschuwt voor voorzichtigheid, aangezien het momenteel hoog gewaardeerd staat na een sterke groei de afgelopen periode. Het is essentieel voor beleggers om zorgvuldig de operationele metrics en regionale inkomsten te blijven volgen om een weloverwogen investeringsbeslissing te nemen.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Bình luận


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!