top of page

Dit is de reden achter de koersexplosie van Snap aandelen

In het kort:

  • Snap rapporteerde een verrassende winst in Q1 2024, met een winst per aandeel van 3 cent, tegenover een verwachte verlies van 5 cent per aandeel.

  • De dagelijkse actieve gebruikers (DAUs) van Snapchat stegen tot 422 miljoen in Q1, een groei van 10% ten opzichte van vorig jaar.

  • Voor Q2 verwacht Snap een omzetgroei van 15% tot 18%, met een omzetprognose tussen $1,225 miljard en $1,255 miljard.


Snap heeft beleggers en analisten verrast met sterke financiële resultaten voor het eerste kwartaal van 2024. De omzet van het bedrijf steeg met een sterke 21% naar $1,95 miljard, een resultaat dat de verwachtingen van Wall Street overtreft. Deze groei wordt toegeschreven aan verbeteringen in het advertentieplatform van Snapchat en een toegenomen vraag naar hun direct-response advertentieproducten. Het bedrijf heeft zijn strategie versterkt, vooral na moeilijke concurrentiejaren tegen grote spelers zoals Facebook.


De aandelenkoers van Snap na de publicatie van deze cijfers:


Een opvallend aspect van de groei van Snap is de toename van dagelijkse actieve gebruikers (DAUs), die in het eerste kwartaal van 2024 met 10% zijn gestegen naar 422 miljoen. Bovendien heeft Snapchat+ de abonneebasis aanzienlijk uitgebreid tot meer dan 9 miljoen gebruikers.


Vooruitzichten voor het tweede kwartaal

Kijkend naar het tweede kwartaal van 2024, zet Snap een optimistische toon met een omzetprognose die opnieuw hoger ligt dan de marktverwachtingen. Het bedrijf verwacht een omzet tussen $1,225 miljard en $1,255 miljard, wat neerkomt op een jaar-op-jaar groei van 15% tot 18%. Deze prognose is gebaseerd op de aanname dat de DAUs zullen stijgen naar ongeveer 431 miljoen in Q2. Met betrekking tot de EBITDA, voorziet het bedrijf een bedrag tussen $15 miljoen en $45 miljoen, afhankelijk van hun investeringsplannen en operationele prestaties.


De sterke kwartaalcijfers van Snap weerspiegelen niet alleen een robuuste groei in gebruikers en omzet, maar benadrukken ook de effectiviteit van hun herziene advertentiestrategieën en productinnovaties. De positieve guidance voor het volgende kwartaal hebben er samen met de hogere omzet en een gerapporteerde winst in dit kwartaal, voor gezorgd dat de aandelen Snap met bijna 25% omhoog mogen in de nabeurs.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..

bottom of page