top of page
Rens Boukema

BUX laat Token investeerders achter met verliezen, rechtszaak weer een stap dichterbij

In het kort:

  • Coinmerce biedt Bux-klanten met duizend of meer tokens een jaar lang kosteloos handelen, wat een opvallend voordeel is te midden van teleurstellingen bij BUX Token-investeerders.

  • Bux-gebruikers ontvangen maandag meldingen in hun beleggingsapp en kunnen vlot instemmen met de overstap naar Coinmerce, waarbij CEO Jaap de Bruijn aangeeft dat eerdere overstappen soepel zijn verlopen.

  • ABN Amro vermijdt de cryptotak van Bux Alternative Investments, mogelijk om een juridisch hoofdpijndossier te ontwijken te midden van ontevredenheid onder Bux-klanten die compensatie eisen voor verliezen in de Bux-token.


Bux-klanten stappen over naar Coinmerce

Het financiële landschap in Nederland ondergaat opnieuw een opmerkelijke verschuiving nu online broker Bux volledig in handen komt van ABN Amro. Voor de circa half miljoen klanten van Bux betekent dit voor alle houders van digitale munten een nieuwe bestemming: het cryptoplatform Coinmerce. Deze beweging, die vergelijkbaar is met de eerdere doorverwijzing van Binance-klanten, versterkt de positie van Coinmerce in de crypto markt.


Coinmerce houdt zich afzijdig van de BUX Token

Coinmerce positioneert zich als een platform met een aanbod van meer dan 350 verschillende cryptomunten. Het benadrukt echter dat de Bux-token niet onderdeel is van de gemaakte overeenkomst. Opmerkelijk is dat gebruikers met duizend of meer Bux-tokens op Coinmerce een jaar lang zonder transactiekosten kunnen handelen. Een aanbod dat in schril contrast staat met de enorme verliezen die BUX Token investeerders geleden hebben, de verwachting is dan ook dat een rechtszaak zal volgen.


Hierover werd het volgende gecommuniceerd door BUX:

´Vanwege de beëindiging van alle BUX cryptodiensten op 19 maart 2024, zal BUX Alternative Investments BV ook stoppen met de BUX Token utiliteit op 19 maart 2024. De BUX Token utiliteit verwijst naar de kwijtschelding van de commissie op crypto-orders voor gebruikers met ten minste 1.000 BUX Tokens in de BUX app.


Na 19 maart 2024 zullen alle cryptodiensten worden verwijderd uit de BUX app, inclusief de BUX Tokens. Als een gebaar van goede wil, zal BUX elke gebruiker die ten minste 1.000 BUX Tokens in de BUX app heeft op 18 december 2023, een twaalf maanden durende kwijtschelding van de maandelijkse servicekosten op het BUX aandelen/ETF platform geven, ten bedrage van €2,99 per maand. Deze kwijtschelding gaat per april 2024 in.´


BUX vraagt tevens geld om de Tokens van het platform te kunnen halen, dit is opmerkelijk aangezien gebruikers al langer hun Token niet van het platform kunnen halen. Nu moet er tevens betaald worden om de Token weer in eigen beheer te krijgen.


´Om een opnameverzoek voor BUX Token te verwerken, brengt BUX een bedrag van €25 in rekening, dat uiterlijk op 1 maart 2024 beschikbaar moet zijn in vrije cash op je BUX geldrekening.´


Coinmerce, de nieuwe bestemming

Coinmerce maakte deze samenwerking bekend via hun blog. Het Amsterdamse Bux biedt zijn klanten de vrijwillige mogelijkheid om snel over te stappen naar Coinmerce. Deze overstap, eerder succesvol uitgevoerd met Binance-klanten, voegt nu een aanzienlijk aantal Bux-gebruikers toe aan het klantenbestand van Coinmerce. Hierdoor wordt Coinmerce een van de grootste Nederlandse spelers in termen van klantenbestand en cryptovermogen.


Vlotte overstapprocedure

Bux-gebruikers ontvangen maandag een melding in hun beleggingsapp, waarin wordt gevraagd toestemming te geven voor de overdracht van digitale munten naar het Coinmerce-platform. Bij instemming maakt Coinmerce een nieuwe rekening aan, en worden de cryptomunten moeiteloos overgezet. Dergelijke overstappen zijn niet nieuw in de wereld van cryptohandel, en volgens Jaap de Bruijn, CEO van Coinmerce, verliepen de eerdere operaties soepel.


ABN Amro vermijdt cryptotak Bux Alternative Investments

Hoewel ABN Amro nu de touwtjes in handen heeft bij Bux, toont de bank terughoudendheid ten opzichte van de cryptodiensten. Bux Alternative Investments, gericht op cryptobeleggingen, wordt niet overgenomen door de bank. Dit besluit bespaart ABN Amro mogelijk een hoofdpijndossier, aangezien een groep ontevreden Bux-klanten juridische stappen overweegt om gecompenseerd te worden voor hun verlies in de Bux-token. Hoe dit juridische proces verder zal verlopen zullen we de komende maanden zien.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Comments


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!