top of page

Blackrock groeit stuk minder hard

Cijfers:

  • Omzet van $4,24 Miljard (-9.8% J/J) & exact in lijn der verwachtingen.

  • Winst Per Aandeel van $7,93 & $0,20 hoger dan verwachting. Maar 18% lager dan vorig jaar.

Blackrock is de grootste vermogensbeheerder ter wereld & mocht als éérste van de financials zijn cijfers rapporteren. Deze waren niet denderend: 18% minder winst ($1,1 mrd) dan in het eerste kwartaal van 2022 die worden toegeschreven door het bedrijf aan dalende marges, tegenvallende handel op de beurs en lagere commissie-inkomsten en beheersvergoedingen. De omzet daalde met 9.8% tot $4.2 mrd ten opzichte van de eerste drie maanden van 2022.


Desalniettemin steeg het beheerd vermogen tot $9,1 biljoen (engels trillion), meer dan analisten volgens Bloomberg verwachtten. Toch blijft de piek uit 2021 ruim buiten bereik, toen Blackrock bijna $10 bln onder beheer had, en op de beurs een record beurskoers van ruim $900 per aandeel neerzette. Blackrock ontving $110 mrd netto inflows.. vermogen die ze voor beleggers beheren.Wat weten over Blackrock als belegging?


  • Blackrock is nog steeds de marktleider in vermogensbeheer, met een divers en stabiel klantenbestand dat bestaat uit institutionele beleggers, overheden, pensioenfondsen en particulieren.

  • Blackrock heeft een sterke positie in de groeiende markt voor ETF's (exchange-traded funds), vooral in obligatie-ETF's, waar het meer dan 60% van het handelsvolume voor zijn rekening neemt.

  • Blackrock heeft ook een lucratieve technologietak, die software en diensten levert aan andere vermogensbeheerders en financiële instellingen. Deze tak groeide met 6% in 2022 en genereerde $1,3 mrd aan inkomsten.

  • Blackrock heeft een solide balans, met een hoge kasstroom en een laag schuldniveau. Het bedrijf keert ook regelmatig dividenden uit en koopt eigen aandelen terug om de aandeelhouderswaarde te verhogen.

  • Blackrock is gevoelig voor marktschommelingen, die de waarde van zijn beheerd vermogen en de vraag naar zijn producten kunnen beïnvloeden. De recente onzekerheid rond de inflatie, de rente en de pandemie kan leiden tot meer volatiliteit en lagere rendementen.

  • Blackrock staat ook onder druk om zijn kosten te verlagen en zijn marges te verbeteren, omdat de concurrentie toeneemt van andere vermogensbeheerders die lagere tarieven aanbieden of zich richten op nichemarkten.

  • Blackrock moet ook voldoen aan de toenemende regelgeving en verwachtingen op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen, wat extra investeringen en risico's met zich meebrengt.


Blackrock is een kwaliteitsbedrijf met een sterke marktpositie en een gediversifieerd bedrijfsmodel. Het heeft echter te maken met uitdagingen op korte termijn die zijn winstgevendheid en groei kunnen belemmeren. Het aandeel handelt momenteel tegen een koers-winstverhouding van 18, wat lager is dan het historische gemiddelde van 20, maar hoger dan het sectorgemiddelde van 15. Dit suggereert dat het aandeel redelijk gewaardeerd is, maar niet goedkoop. Ik zou Blackrock aanraden als een langet

Comentários


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!