top of page

Alibaba doet een opmerkelijke zet om AI-ontwikkeling China te stimuleren

In het kort:

  • Alibaba Cloud kondigt prijsverlagingen tot 55% aan op meer dan 100 kernproducten.

  • De strategische prijsverlagingen zijn bedoeld om de adoptie van geavanceerde openbare cloudservices in diverse industrieën in China te versnellen.

  • Deze beweging, die de meest agressieve prijsverlaging van Alibaba Cloud tot nu toe markeert, is gericht op het aantrekken van zware gebruikers, zoals AI-softwareontwikkelaars.


In een wereld waarin kunstmatige intelligentie (AI) niet meer weg te denken is uit ons dagelijks leven, lijkt Alibaba Cloud het voortouw te willen nemen met een gedurfde manoeuvre: een prijsverlaging van tot maar liefst 55% op meer dan 100 van hun kern cloudproducten. Deze stap is niet zomaar een poging om de grootverbruikers van AI-software te paaien, maar een strategische zet om de toekomst van AI in China mede vorm te geven.


De beslissing van Alibaba Cloud om de prijzen te verlagen, is een reactie op de wereldwijde AI-rage die losbarstte na de lancering van ChatGPT door OpenAI in november 2022. Met deze prijsverlagingen, die ingaan op donderdag en van toepassing zijn op een breed scala aan producten, beoogt Alibaba Cloud "cloudcapaciteiten inclusiever en toegankelijker te maken in het tijdperk van AI", aldus Liu Weiguang, president van de openbare cloud business bij Alibaba Cloud Intelligence.


De Impact van Prijsverlagingen

De prijsverlagingen zijn niet alleen indrukwekkend in hun omvang – tot 55% korting op sommige producten – maar ook in hun reikwijdte, met meer dan 100 product specificaties die goedkoper worden. Deze beweging is Alibaba's meest agressieve prijsverlaging tot nu toe, gericht op het aantrekken van zware gebruikers en het stimuleren van de adoptie van cloudservices in verschillende industrieën in China.


Deze prijsverlagingen komen op een moment dat Alibaba Cloud zijn prijsstructuur voor meerjarige verbintenissen in het vasteland van China herziet, met kortingen tot 36% op sommige instantietypes in hun Elastic Compute Service (ECS). Deze aanpak, die gericht is op het winnen van meer klanten in het vasteland van China en lokale bedrijven aan te moedigen cloud te omarmen, toont een duidelijke strategie om langdurige relaties met klanten aan te gaan.


De Toekomst van AI en Cloud Computing in China

Deze strategische prijsverlagingen door Alibaba Cloud zouden wel eens een kantelpunt kunnen zijn in hoe cloud computing en AI-technologieën worden geadopteerd en gebruikt in China. Door de drempel voor toegang te verlagen, stimuleert Alibaba Cloud niet alleen innovatie en ontwikkeling in de AI-sector, maar opent het ook de deur voor een nieuwe golf van technologische vooruitgang en digitale transformatie in het land.



Conclusie

Alibaba Cloud's gedurfde stap om de prijzen drastisch te verlagen, is meer dan een verkoopstrategie; het is een teken van hun commitment aan de toekomst van AI en technologische innovatie binnen China. Met deze actie zet Alibaba Cloud niet alleen de standaard voor toegankelijkheid en inclusiviteit in de cloud, maar herdefinieert het ook wat mogelijk is in het tijdperk van AI.


Het is een duidelijk signaal dat de toekomst van cloud computing en AI-technologieën in China, mede vormgegeven wordt door Alibaba Cloud. Tegelijk geeft het ook duidelijk aan dat er binnen China nog zeker dergelijke stimulansen nodig zijn om bedrijven te motiveren meer te innoveren richting AI, aangezien je eigenlijk juist prijsverhogingen zou verwachten nu cloud computing steeds belangrijker wordt.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..

bottom of page