top of page

4 aandelen die gaan profiteren van de nieuwe Iphone lancering

In het kort:

  • Bank of America verwacht een stijging in de vraag naar de nieuwe iPhone 16, wat verschillende Apple-leveranciers ten goede zal komen.

  • Hon Hai Precision, Foxconn Industrial Internet, Luxshare Precision en BYD Electronic worden genoemd als top keuzes.

  • Deze bedrijven profiteren namelijk van verwachte verbeteringen in iPhone-specificaties en verhoogde productievolumes.


Apple staat op het punt om zijn nieuwste iPhone, de iPhone 16, te lanceren, en dit biedt veelbelovende vooruitzichten voor verschillende leveranciers. Bank of America (BofA) heeft enkele van deze leveranciers geïdentificeerd als top keuzes die kunnen profiteren van deze lancering. Deze bedrijven staan klaar om te profiteren van de verwachte verbeteringen in specificaties en de verhoogde productievolumes van de nieuwe iPhone.


Hon Hai Precision, beter bekend als Foxconn, is de grootste contractfabrikant van elektronica ter wereld en assembleert onder andere Apple's iPhones. De analisten van BofA verwachten dat een solide vervangingscyclus van de iPhone en upgrades in specificaties de verkoop- en winstcijfers van Foxconn in 2025-2026 zullen verbeteren. Aandelen van Hon Hai zijn dit jaar al met bijna 116% gestegen. BofA heeft het koersdoel verhoogd naar 260 nieuwe Taiwanese dollars.


Hon Hai Precision aandelen sinds de beursgang:

Bron: Londen Stock Exchange


Foxconn Industrial Internet (FII), een dochteronderneming van Foxconn die iPhone-behuizingen produceert, wordt ook genoemd als een belangrijke speler. BofA verwacht dat de marges van FII zullen verbeteren door een hogere vraag naar iPhone-behuizingen en een sterke bijdrage van AI-servers. De aandelen van FII op de Shanghai-beurs zijn dit jaar al met 91,8% gestegen. BofA heeft een koersdoel van 33 Chinese yuan ingesteld.


Foxconn aandelen sinds de beursgang:

Bron: Reuters


Luxshare Precision, een Chinese fabrikant van elektronische componenten, wordt gezien als een belangrijke begunstigde van een sterkere iPhone-cyclus. Luxshare heeft een aanzienlijke blootstelling aan verschillende iPhone-componenten en vergroot zijn aandeel in de iPhone-assemblage. BofA verwacht dat de winst van Luxshare tussen 2025 en 2026 met 3% zal toenemen door een potentieel betere consumentenmarkt en voortdurende aandeelwinsten in de iPhone-assemblage. Het koersdoel is verhoogd van 39 naar 46 Chinese yuan.


De aandelenkoers van Luxshare Precision sinds de beursgang:

Bron: Reuters


BYD Electronic, onderdeel van het grotere BYD, staat op de radar van BofA vanwege verwachte winstverbeteringen in de behuizingsdivisie. De analisten verwachten dat de winstgevendheid van BYD's behuizingen geleidelijk zal verbeteren door een hogere operationele efficiëntie en stijgende iPhone-volumes. BofA heeft het koersdoel ingesteld op 42 Hongkongse dollars.


De aandelenkoers van BYD Electronic sinds de beursgang:

Bron: Reuters


De verwachte lancering van de iPhone 16 biedt aanzienlijke groeikansen voor Apple-leveranciers zoals Hon Hai Precision, Foxconn Industrial Internet, Luxshare Precision en BYD Electronic. Met verbeterde specificaties en hogere productievolumes kunnen deze bedrijven aanzienlijke winstgroei en koersstijgingen verwachten.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Comments


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!