top of page

Succes BTC ETF stuurt cryptomarkt richting nieuwe prijsrecords

In het kort:

  • Sinds de goedkeuring van de eerste Bitcoin spot-ETF's heeft de cryptomarkt een ongekende groei meegemaakt.

  • In de afgelopen week alleen al zagen we een toename van meer dan $2,45 miljard in crypto-beursfondsen, waarmee het totaal voor 2024 op een indrukwekkende $5,2 miljard komt te staan.

  • Deze cijfers overtreffen alle voorgaande records, zowel van dit jaar als van voorgaande jaren, en brengen de crypto-industrie terug naar de glorie van 2021.


De cryptomarkt heeft recentelijk een ware stroomversnelling beleefd, met een ongeëvenaarde instroom van $2,45 miljard in digitale activaproducten in slechts één week. Deze indrukwekkende cijfers, naar voren gebracht in het laatste rapport van CoinShares, hebben de totale instroom van dit jaar naar een verbijsterende $5,2 miljard getild. De week die eindigde op 16 februari bleek een cruciale katalysator te zijn voor deze groei.


Afgelopen donderdag was in deze week een sleuteldag voor de ETF-instroom, met een totaal van $389,55 miljoen tegenover een uitstroom van $168 miljoen. BlackRock's iShares Bitcoin ETF (IBIT) wist het grootste deel van de instroom voor zich te winnen en ontving alleen al die dag een aanzienlijk bedrag van $224,3 miljoen.


BlackRock's iShares Bitcoin ETF

BlackRock's iShares Bitcoin ETF, bekend als de ticker IBIT, heeft zich snel gevestigd als een van de meest waardevolle fondsen onder BlackRock's uitgebreide portefeuille van investeringsfondsen. Binnen slechts een maand na lancering heeft IBIT zich gepositioneerd als een van de topfondsen bij BlackRock, met een beheerd vermogen van maar liefst 6,23 miljard dollar.


Het fonds beheert nu 119.682 Bitcoin, wat het dicht in de buurt brengt van de 190.000 Bitcoin in beheer bij MicroStrategy. Deze snelle groei toont de sterke vraag en het vertrouwen van investeerders in Bitcoin en benadrukt de invloed van ETF's op de crypto-markten.Grayscale's GBTC krimpt verder

Tegenover het succes van BlackRock's IBIT staat Grayscale's GBTC, dat een aanzienlijke uitstroom van $7 miljard heeft ervaren. Sinds de transformatie van het fonds naar een ETF-formaat, hebben beleggers gebruikgemaakt van de gelegenheid om hun posities te verlaten of over te stappen naar fondsen met lagere kostenstructuren.


Deze uitstroom is een indicatie van de veranderende dynamiek binnen de crypto-ETF-markt, waarbij concurrentie en kosten een steeds grotere rol spelen in de keuzes van investeerders.


De koers van Bitcoin (BRON: Tradingview):