top of page

Nvidia start de AI-revolutie: De beste AI-aandelen volgens Morgan Stanley

In het kort:

  • Analisten van Morgan Stanley hebben een aantal wereldwijde aandelen uitgelicht die zouden profiteren van de groeiende AI-trend, waarbij Nvidia en TSMC als prominente voorbeelden worden genoemd.

  • Nvidia's Q2 omzet verdubbelden tot $13,51 miljard vergeleken met een jaar eerder, wat wijst op de sterke groei in de AI-sector.

  • Naast Nvidia en TSMC worden bedrijven zoals SK Hynix, Samsung en Disco Corporation in respectievelijk Zuid-Korea en Japan ook als potentiële toppers in de AI-sector gezien.


Artificial Intelligence (AI) zet de beurs totaal op zijn kop. Na de bizar goede kwartaalcijfers van Nvidia schieten vrijwel alle bedrijven die iets met AI te maken hebben keihard omhoog. Analisten zijn continu op zoek naar de gouden aandelen die het meest zullen profiteren van deze groeiende trend. En deze week heeft Morgan Stanley, een van 's werelds grootste banken, een aantal van aandelen benoemd die zij als goede beleggingen zien.


In een recente brief aan beleggers, genaamd "Een Belangrijk Moment voor AI", beschreven de analisten van Morgan Stanley AI-aandelen als "aanzienlijk goedkoper dan een maand geleden". Het lijkt er na de uitbarsting van Nvidia op dat deze analisten het bij het goede eind hadden.Een van de duidelijke koplopers in het AI-veld is Nvidia, een bedrijf dat onlangs zijn kwartaalwinst bekendmaakte. Hun resultaten? Verbluffend. De omzet van het tweede kwartaal was een verdubbeling naar $13,51 miljard, een stijging van maar liefst 101% ten opzichte van het vorige kwartaal. Shawn Kim, een van de analisten bij Morgan Stanley, merkte op dat dit "een doorslaggevend moment is voor Nvidia en de AI-toeleveringsketen." Kim voegde eraan toe dat Nvidia waarschijnlijk slechts aan minder dan de helft van de huidige vraag voldoet, wat aangeeft dat de fundamenten voor bedrijven in deze sector nog steeds in de lift zitten.

Maar het is niet alleen Nvidia dat in de kijker staat. Onder de "Greater China Semiconductors" heeft Morgan Stanley zijn ogen gericht op de Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC). De bank omschrijft TSMC als een "belangrijke speler voor de toekomstige chips voor AI dankzij hun technologische voorsprong". Hier komt dan ook een indrukwekkende voorspelling bij kijken: naar schatting zal TSMC in 2023 6% van zijn inkomsten uit AI-gerelateerde chips halen en verwacht het bedrijf de komende vijf jaar een samengestelde jaarlijkse groei van 50%. Recentelijk hebben we al een analyse geschreven over dit prachtige bedrijf. Deze kun je hier lezen.Andere bedrijven, zoals Global Unichip Corp en Wistron, krijgen ook een positieve beoordeling. Morgan Stanley is vooral gecharmeerd van Quanta Computer, vanwege hun lucratieve samenwerking met Amerikaanse hyperscalers.


Buiten China worden in Zuid-Korea chipmaker SK Hynix en techgigant Samsung als topkeuzes genoemd. En in Japan staat Disco Corporation, een fabrikant van halfgeleiderproductieapparaten, op de radar vanwege de "betekenisvolle vraagtoename uit generatieve AI-gerelateerde apparatuur."Ter afsluiting onderstreepten de analisten van Morgan Stanley het belang van het huidige moment voor AI: "Met een verschuiving in uitgaven richting AI, en een uitzonderlijk verschil tussen vraag en aanbod dat de komende kwartalen zal aanhouden, moeten beleggers zich bewust zijn van opwaartse risico's voor AI-aandelen."


Voor beleggers kan dit inderdaad een gouden tijdperk zijn om in te stappen, mits men de juiste keuzes maakt. En zoals altijd is het cruciaal om grondig onderzoek te doen voordat men investeert. Want zoals de legendarische belegger Peter Lynch ooit zei: "Investeren zonder onderzoek is als pokeren en je je hand nooit bekijken.


Wil je meer lezen?

Abonneer je op debelegger.nl om deze exclusieve post te kunnen blijven lezen.

Yorumlar

Yorumlar Yüklenemedi
Teknik bir sorun oluştu. Yeniden bağlanmayı veya sayfayı yenilemeyi deneyin.

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..