top of page

Nvidia zet de wereld op z'n kop en stijgt flink in de nabeurs

In het kort:

  • Recordomzet van $13,51 miljard: Een verbluffende groei van 101% jaar op jaar.

  • Opmerkelijke winstgroei: GAAP-winst per aandeel steeg met 854% jaar op jaar.

  • Prognose voor het volgende kwartaal: Analisten hadden een omzet van $12 miljard verwacht, maar NVIDIA voorspelt een omzet van $16 miljard voor Q3.

  • Nvidia koopt 25 Miljard aan eigen aandelen in


Het Tijdperk van AI: NVIDIA's bevestigt het..


Met een recordomzet van $13,51 miljard, heeft NVIDIA duidelijk aangetoond waarom het als pionier in de AI-sector wordt beschouwd. "Een nieuw computertijdperk is begonnen," verklaarde Jensen Huang, oprichter en CEO van NVIDIA. Dit wordt duidelijk onderstreept door hun indrukwekkende groei in het Data Center segment, dat een omzet van $10,32 miljard liet zien.


Een Nieuw Computertijdperk..


NVIDIA is niet zomaar een chipproducent; het bedrijf staat aan de voorhoede van de generatieve AI-revolutie. Volgens Huang maken NVIDIA's GPUs, verbonden door Mellanox netwerk- en schakeltechnologieën en aangedreven door hun CUDA AI-softwarestack, de ruggengraat uit van deze nieuwe generatie AI. De snelle acceptatie van de NVIDIA H100 AI-infrastructuren door grote cloudserviceproviders toont aan dat bedrijven over de hele wereld de kracht van generatieve AI herkennen en omarmen.


Groei Tegen Alle Verwachtingen In...


Hoewel analisten een Q3 omzet van $12 miljard hadden voorspeld, overtrof NVIDIA deze verwachtingen met een voorspelde omzet van maar liefst $16-$17 miljard. Dit illustreert het vertrouwen dat het bedrijf heeft in zijn voortdurende groeipotentieel en de toenemende vraag naar zijn technologieën.


Een Beloning voor Aandeelhouders..


NVIDIA heeft zijn toewijding aan zijn aandeelhouders onderstreept door in het tweede kwartaal $3,38 miljard terug te geven in de vorm van aandeleninkoop en contante dividenden. En met een nieuw goedgekeurd aandeleninkoopprogramma van $25 miljard, toont NVIDIA duidelijk zijn vertrouwen in de toekomst.


Lees ook: Diepte Analyse & Waardering: Is PayPal een zinkend schip of een geweldige kans?

De Wereldwijde Impact van AI..


Met partnerschappen die variëren van ServiceNow en Accenture tot SoftBank en Hugging Face, bevindt NVIDIA zich in het epicentrum van wereldwijde AI-initiatieven. Of het nu gaat om het versnellen van de ontwikkeling van generatieve AI-capaciteiten voor ondernemingen of om het bieden van supercomputing voor geavanceerde AI-modellen, NVIDIA is de stuwende kracht achter deze transformatie. De hele beurs floreert inmiddels vanwege de prestaties van Nvidia en volgens analisten had deze groei een stuk groter kunnen zijn als Nvidia sneller de chips kon produceren. De vraag is namelijk nog een stuk groter.


Conclusie...


NVIDIA's indrukwekkende kwartaalprestaties zijn een bevestiging van hun leiderschap in de AI-sector. Hun recordomzet, winstgroei en toekomstige prognoses getuigen van een bedrijf dat niet alleen floreert, maar ook de richting bepaalt voor de toekomst van technologie en AI. Met de groeiende invloed van AI in elk facet van ons leven, is het duidelijk dat NVIDIA niet alleen deel uitmaakt van deze revolutie, maar er ook de leiding over heeft.

Wil je meer lezen?

Abonneer je op www.debelegger.nl om deze exclusieve post te kunnen blijven lezen.

Nu abonneren

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..

bottom of page