top of page

Nieuwe dieptepunten voor deze EV maker na dit nieuws, -94% sinds all-time high

In het kort:

  • Lucid Group (NASDAQ: LCID) produceerde 2.391 voertuigen in Q4 en leverde 1.734 voertuigen, meer dan de geschatte 1.696. Over het hele jaar produceerde Lucid 8.428 voertuigen en leverde er 6.001.

  • Het bedrijf heeft zijn productiedoelstelling voor 2023 verlaagd van 10.000 naar 8.000-8.500 voertuigen, vanwege zwakkere vraag in Q4.

  • Lucid Group zal op 21 februari de Q4 resultaten bekendmaken en een conferentiegesprek houden om de financiële resultaten te bespreken.


De Uitdagingen en Kansen van Lucid Group

Lucid Group, een speler in de markt voor luxe elektrische voertuigen, heeft te kampen met uitdagende tijden. Ondanks het overtreffen van de leveringsverwachtingen in het vierde kwartaal, met 1.734 voertuigen tegen een schatting van 1.696, blijft het bedrijf worstelen met zwakke vraag en operationele verliezen.


De totale productie voor 2023 is verlaagd van de oorspronkelijke 10.000 voertuigen naar 8.000-8.500, een indicatie van de marktuitdagingen die Lucid onder ogen moet zien.Financiële Vooruitzichten en Groeistrategie

Op 21 februari zal Lucid Group zijn financiële resultaten voor het vierde kwartaal bekendmaken, een moment dat cruciaal zal zijn voor investeerders en analisten om de gezondheid en toekomstperspectieven van het bedrijf te beoordelen.


Het bedrijf heeft te maken met een dalende omzet en hoge operationele verliezen, wat vragen oproept over de duurzaamheid van zijn groeistrategie. Desalniettemin biedt de steun van de Saoedische overheid, die 60% van de aandelen van Lucid bezit via het Public Investment Fund (PIF), een potentieel vangnet.


De aandelenkoers van Lucid aandelen sinds de beursgang:


Nieuwe Producten en Marktuitdagingen

Lucid werkt aan nieuwe modellen, zoals de Gravity SUV, die naar verwachting eind 2024 wordt gelanceerd. Deze nieuwe producten kunnen de vraag stimuleren en bijdragen aan een grotere merkbekendheid.


Echter, de uitdagingen op de markt, waaronder hoge leenkosten en een algemene terughoudendheid bij grote aankopen, vormen een significante hindernis. Lucid's aandelen hebben een dalende trend doorgemaakt, wat wijst op het gebrek aan vertrouwen van investeerders in het toekomstperspectief van het bedrijf.De Weg Vooruit voor Lucid

Met de steun van de Saoedische overheid en nieuwe productlanceringen in het verschiet, staat Lucid Group op een kruispunt. De resultaten van het vierde kwartaal en de strategische beslissingen die in de nabije toekomst worden genomen, zullen bepalend zijn voor het traject van het bedrijf.


Het is een periode van 'erop of eronder' voor Lucid, waarbij het bedrijf zijn operationele uitdagingen moet aanpakken om te overleven en te floreren in de competitieve markt van elektrische voertuigen.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!