top of page

Stoot dit aandeel Apple van de troon als grootste bedrijf ter wereld?

In het Kort:

  • Microsoft daagt Apple uit voor 's Werelds Meest Waardevolle Bedrijf: Microsoft (MSFT) nadert Apple (AAPL) in de race om het meest waardevolle bedrijf ter wereld te worden, met een waardering van $2,84 biljoen tegenover Apple's $2,87 biljoen, mede dankzij Microsoft's investeringen in kunstmatige intelligentie en cloud business.

  • Binnenlandse Uitdagingen voor Apple: Apple's aandelen zijn in 2024 met 4% gedaald door zorgen over de iPhone-verkoop, vooral in China, waar de verkoop in de eerste week van 2024 met 30% daalde. Dit terwijl Microsoft's aandelen na een stijging van 57% in 2023 in waarde blijven toenemen.

  • Analistenvisie op Microsoft en Apple: Analisten voorspellen een 19% toename in Microsoft's winst per aandeel voor het decemberkwartaal, terwijl Apple naar verwachting slechts een omzetgroei van 0,7% zal rapporteren. Microsoft's AI-initiatieven en cloud business blijven groeien, terwijl Apple's nieuwe Vision Pro mixed-reality headset als 'relatief immaterieel' wordt beschouwd voor de EPS in 2024.


De technologie- en beleggingswereld kijkt met spanning toe hoe Microsoft (MSFT) Apple (AAPL) op de hielen zit in de strijd om de titel 's werelds meest waardevolle bedrijf. Met een recente marktwaardering van $2,84 biljoen, heeft Microsoft een indrukwekkende opmars gemaakt, mede dankzij het succes van zijn kunstmatige intelligentie en cloud computing divisies.


Deze ontwikkeling wijst op een verschuiving in de technologiemarkt, waarbij Microsoft zich ontpopt als een serieuze concurrent voor Apple, die momenteel een waardering van $2,87 biljoen heeft.Uitdagingen voor Apple in de Chinese Markt

Apple heeft onlangs een terugval ervaren, met een daling van 4% in zijn aandelenwaarde in 2024. Deze daling wordt toegeschreven aan zorgen over de iPhone-verkoop, vooral in China, waar een significante verkoopdaling van 30% in de eerste week van het jaar werd gemeld.


Deze cijfers duiden op toenemende concurrentiedruk en veranderende marktdynamiek, die een bedreiging kunnen vormen voor Apple's langdurige dominantie in de smartphone-industrie.


Vooruitblik van Analisten op Microsoft en Apple

Terwijl Apple worstelt met zijn uitdagingen, schijnen analisten optimistisch te zijn over Microsoft's vooruitzichten. Een voorspelde toename van 19% in winst per aandeel voor het decemberkwartaal illustreert het vertrouwen in Microsoft's groeipotentieel.


Deze positieve kijk wordt ondersteund door de aanhoudende groei in Microsoft's AI- en cloudactiviteiten. Tegelijkertijd wordt Apple's nieuwe Vision Pro mixed-reality headset beschouwd als een relatief kleine speler voor de winst per aandeel in 2024.


Conclusie

De race om de titel van 's werelds meest waardevolle bedrijf illustreert de voortdurende dynamiek en concurrentie in de technologiemarkt. Microsoft's stijgende waarde en innovatieve vooruitgang in AI en cloud computing zetten de techgigant stevig op de kaart, terwijl Apple's uitdagingen in de Chinese markt en matige vooruitzichten voor nieuwe producten vragen oproepen over zijn toekomstige groeitraject.Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!