top of page

Miljardairs kopen deze aandelen

In het kort:

  • Een bedrijf met een belangrijke rol in de opkomst van kunstmatige intelligentie, blijft een aantrekkelijke investering voor grote hedgefondsen.

  • Het tweede bedrijf met een sterke merknaam en een groeiende aanwezigheid in opkomende markten wordt gekocht door het beste hedgefonds ter wereld.

  • Ondanks verschuivingen richting duurzame energiebronnen, blijft een speler in de energiesector met stabiele cash flow aantrekkelijk voor de beste belegger ter wereld.

Het is altijd interessant om te zien welke aandelen de rijkste personen op aarde kopen en verkopen. Gelukkig voor ons moeten veel van 's werelds grootste investeerders elk kwartaal bekendmaken wat ze kopen en verkopen. Op basis hiervan hebben we in dit artikel een overzicht voor je gemaakt van drie aandelen die nu massaal worden gekocht door enkele van de meest bekende en rijkste beleggers op aarde.


Nvidia: Een Krachtpatser in Artificial Intelligence

Nvidia is een bedrijf dat we allemaal wel kennen. Ondanks de flinke stijgingen in de koers van de afgelopen maanden, zien we dat dit aandeel nog steeds hoog in de kooplijst staat van de grootste hedgefunds. En dit heeft natuurlijk ook een goede reden: de GPU's van NVIDIA worden namelijk niet alleen meer gebruikt voor gaming, maar spelen nu ook een cruciale rol in de opkomst van Artificial Intelligence. De AI-revolutie heeft geleid tot een exponentiële groei in de vraag naar GPU's, die een belangrijke rol spelen in het leveren van de nodige rekenkracht voor AI-toepassingen.


Nvidia's positie als belangrijkste aanbieder van deze GPU's voor AI-functionaliteiten in datacenters heeft het bedrijf een solide concurrentievoordeel gegeven. De vraag naar Nvidia's GPU's blijft stijgen, gedreven door groeiende toepassingen zoals machine learning, data-analyse, en autonome voertuigen. Deze groeitrend werd nog versterkt door de recente kwartaalcijfers van het bedrijf, waarbij de omzet jaar-op-jaar verdubbelde en de nettowinst met bijna 500% steeg.



Hoewel Nvidia's groei indrukwekkend is, moeten beleggers overigens wel voorzichtig zijn met de relatief hoge waardering van het bedrijf op de beurs. De populariteit van Nvidia onder beleggers heeft de koers naar nieuwe hoogtes gestuwd, wat kan resulteren in heel veel volatiliteit (op de korte termijn).



Starbucks: Koffie en Groei voor de Lange Termijn

Starbucks, een bedrijf dat we ook wel allemaal kennen, heeft een stevige positie en competitieve voordelen opgebouwd. Het bedrijf heeft een sterke merknaam en heeft geprofiteerd van consumententrends zoals de groeiende vraag naar premiumkoffie en het gemak van snelle service.


Naast zijn traditionele winkels heeft Starbucks recent ook geïnvesteerd in digitale innovaties en uitbreiding naar nieuwe markten, waaronder China. De groeiende middenklasse in opkomende economieën heeft de vraag naar koffieconsumptie gestimuleerd, en Starbucks heeft geprofiteerd van deze trend door zijn aanwezigheid in snelgroeiende markten uit te breiden.


De recente investeringen van kwantitatieve hedgefunds zoals D.E. Shaw en Renaissance Technologies (een van de beste beleggingsfondsen ooit) in Starbucks zijn een bewijs van het lange termijn potentieel van het bedrijf. Ondanks enige schommelingen in de aandelenkoers, blijft Starbucks een misschien wel een aantrekkelijke optie voor beleggers die geloven in de groeivooruitzichten van het bedrijf en het vermogen om waarde te creëren voor aandeelhouders.


Chevron: Waarde in de Energiesector

Chevron, een van 's werelds grootste olie- en gasbedrijven, speelt een cruciale rol in de energiesector. Ondanks de groeiende aandacht voor duurzame energiebronnen, blijft de vraag naar fossiele brandstoffen zoals olie en aardgas wereldwijd consistent. Chevron heeft een gevestigde positie in de upstream- en downstreamactiviteiten van de olie-industrie, waardoor het ook nog eens een stabiele cash flow genereert.


De recente investering van Warren Buffett in Chevron weerspiegelt het vertrouwen van een van 's werelds meest succesvolle investeerders in de lange termijn vooruitzichten van de oliesector. Chevron biedt beleggers niet alleen een aantrekkelijk dividend, maar ook een solide financiële basis en een bewezen staat van dienst op het gebied van operationele uitmuntendheid.


Terwijl duurzaamheid steeds belangrijker worden voor beleggers, blijft Chevron volgens veel beleggers, waaronder Buffett, een aantrekkelijke optie voor diegenen die geloven in de veerkracht van de energiesector en het vermogen van Chevron om waarde te blijven genereren voor zijn aandeelhouders.



Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..

bottom of page