top of page

Let op deze aandelen volgende week: Tesla, Netflix, Intel en meer

In het kort:

  • Diverse bedrijven, waaronder Tesla, Netflix, IBM, Verizon en Intel, staan gepland om hun financiële resultaten te rapporteren. D.R. Horton, ServiceNow en Valero Energy behoren tot de bedrijven met een geschiedenis van het overtreffen van marktverwachtingen. D.R. Horton heeft de verwachtingen 76% van de tijd overtroffen, ServiceNow 89%, en Valero Energy 87%.

  • In de aanloop naar deze rapportages zijn er specifieke aandachtspunten, zoals de prestatie van de nieuwe advertentietier van Netflix en de impact van Elon Musk's recente uitspraken op Tesla's financiën.

  • De Amerikaanse economische data, waaronder de Personal Consumption Expenditures (PCE) index en het voorlopige BBP van het vierde kwartaal, belangrijk zijn voor marktanalisten.


De komende week belooft een spannende tijd te worden op de aandelenmarkten, met grote bedrijven zoals Tesla, Netflix, IBM, Verizon en Intel die hun financiële resultaten bekend zullen maken.


De prestaties van deze bedrijven zijn van cruciaal belang, niet alleen voor hun aandeelhouders maar ook als graadmeter voor de bredere economie. Bijzondere aandacht gaat uit naar D.R. Horton, ServiceNow en Valero Energy, die historisch gezien vaker dan niet de marktverwachtingen hebben overtroffen. Dit patroon van prestaties biedt een interessante context voor hun aankomende rapportages.Het rapport van Netflix is bijzonder relevant, gezien de recente introductie van hun nieuwe advertentietier en de invloed die dit mogelijk heeft op hun inkomsten.

Tesla staat ook in de schijnwerpers, vooral na recente opmerkingen van Elon Musk over zijn AI-ambities en de potentiële impact hiervan op het bedrijf. Bekijk hier een video analyse van de aankomende kwartaalcijfers.


United Airlines, Alaska Air en Southwest Airlines zullen ook hun resultaten bekendmaken, waardoor investeerders inzicht krijgen in de luchtvaartindustrie. Deze rapportages komen op een moment dat de luchtvaartsector herstelt van de pandemie en zich aanpast aan veranderende consumentenbehoeften en wereldwijde economische omstandigheden.


Amerikaanse economische cijfers

Naast deze bedrijfsspecifieke ontwikkelingen, zal de Amerikaanse economische data, inclusief de Personal Consumption Expenditures (PCE) index en het voorlopige BBP van het vierde kwartaal, nauwlettend worden gevolgd.


De Personal Consumption Expenditures (PCE) index, een belangrijke indicator voor inflatie, wordt gezien als een belangrijke maatstaf om te zien of er aanwijzingen zijn voor afkoeling, wat kan wijzen op een mogelijke renteverlaging in maart. Daarnaast zal de economische data, waaronder de Flash PMI en het voorlopige BBP van het vierde kwartaal van 2023, belangrijke informatie verstrekken over de gezondheid van de Amerikaanse economie.Conclusie

Deze week zal zich richten op de vooruitgang en toekomstverwachtingen van kunstmatige intelligentie, een gebied dat in 2023 veel aandacht heeft gekregen. De discussie zal zich richten op de belangrijkste spelers in deze sector en de mogelijke regelgeving die in 2024 zou kunnen volgen. Met al deze ontwikkelingen in het verschiet, staat de markt voor een cruciale week vol met nieuwe cijfers.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

留言


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..