top of page

Grote crash in de cryptomarkt: dit is waarom

In het kort:

  • De cryptomarkt heeft liquidaties van ongeveer $860 miljoen aan longposities in de laatste 24 uur tijd ervaren.

  • Terwijl de cryptomarkt daalde, zochten handelaren hun toevlucht in veilige activa.

  • Dit zijn activa zoals Amerikaanse staatsobligaties en goud, wat resulteerde in een nieuwe piek van $2,400 voor goud.


In de afgelopen 24 uur zijn er $860 miljoen liquidaties geweest in de futures cryptomarkt. Dit heeft ruim 270.000 traders geraakt, met een forse koersdaling als gevolg.


De SEC's beslissing om een Wells notice naar Uniswap Labs te sturen, markeert een significante ontwikkeling in de cryptowereld. Deze juridische stap kan wijzen op het begin van een langdurige rechtszaak, vergelijkbaar met eerdere zaken binnen de cryptosector.


Een Wells Notice is een document dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) verstuurt naar een bedrijf of individu wanneer ze van plan zijn een handhavingsactie te starten. Dit document is geen formele aanklacht, maar een waarschuwing dat de SEC potentieel schadelijk gedrag heeft geïdentificeerd en overweegt om juridische stappen te ondernemen.


In essentie is het een kans voor de ontvanger, in dit geval Uniswap, om hun kant van het verhaal te presenteren voordat de SEC definitieve beslissingen neemt. Dit kan door schriftelijk te reageren met argumenten en bewijs waarom de SEC geen juridische actie zou moeten ondernemen. Het biedt de ontvanger dus een mogelijkheid om hun zaak te verdedigen en mogelijk een rechtszaak te voorkomen.


Naast de directe marktbewegingen speelt de macro-economische omgeving ook in de crypto markt zeker een cruciale rol. Met hoger dan verwachte inflatiecijfers en een stijgende rente, zien we op dit moment een verschuiving waarbij investeerders zich terugtrekken uit risico-vollere activa zoals cryptocurrencies en risicovolle aandelen.


De reactie in de cryptomarkt is een daling van 4,27% voor Bitcoin op het moment van schrijven. Ethereum daalde vandaag met ruim 8% en veel altcoins met 10% of meer.


Deze verschuiving benadrukt maar weer de onderlinge verbondenheid tussen de cryptomarkt en bredere financiële markten. Dit brengt tevens de noodzaak voor duidelijke regelgeving in de sector naar voren, iets waar zowel investeerders als regelgevende instanties baat bij hebben voor het stabiliseren van de markt op lange termijn. Echte is het lastig de vinger op een specifieke reden te leggen, gezien er veel factoren spelen die momenteel impact hebben op de koersen.


De recente gebeurtenissen in de cryptomarkt onderstrepen de volatiliteit en de hoge risico's verbonden aan investeringen in cryptomunten. Voor nu is het afwachten wat verder nieuws rond de Wells Notice van de SEC en verder macro-economisch nieuws zal brengen. Met de Bitcoin having om de hoek belooft het een interessante tijd te worden voor de cryptomarkt.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..

bottom of page