top of page

Grootste bank van Europa breidt opslag digitale activa uit

In het kort:

  • HSBC kondigt custody services aan voor tokenized securities, wat de groeiende acceptatie van digitale valuta binnen de traditionele banksector onderstreept.

  • HSBC heeft samengewerkt met crypto custody-bedrijf Metaco, dat onlangs is overgenomen door Ripple, om deze dienst te lanceren.

  • Deze stap toont aan dat HSBC voorop wil blijven lopen in de snel evoluerende markt van digitale activa en haar klanten innovatieve financiële diensten wil blijven bieden.


HSBC, de grootste bank in Europa op basis van totale activa, heeft onlangs aangekondigd dat het custody services zal gaan aanbieden voor tokenized securities, waarmee de bank een verdere stap zet in de wereld van digitale activa. Deze zet onderstreept de groeiende acceptatie van digitale financiële instrumenten binnen de traditionele banksector.


Een slimme samenwerking

Om deze stap te zetten, heeft HSBC een samenwerking opgezet met het Zwitserse crypto custody-bedrijf Metaco, dat onlangs is overgenomen door de blockchain-startup Ripple. Metaco's technologie zal worden ingezet om obligaties en andere effecten op te slaan. HSBC verduidelijkt dat deze service een waardevolle aanvulling zal zijn op hun bestaande HSBC Orion-platform, dat wordt gebruikt voor het uitgeven van digitale activa, evenals hun recent gelanceerde dienst voor tokenized fysiek goud.


HSBC is niet de eerste bank die digitale activa custody aanbiedt. In 2021 kondigde de Amerikaanse bankgigant BNY Mellon een soortgelijke stap aan. Deze trend weerspiegelt de groeiende vraag naar custody- en fondsbeheer van digitale activa, voornamelijk afkomstig van vermogensbeheerders en activabezitters. De financiële wereld evolueert snel, en HSBC heeft besloten om hierop in te spelen.


Getokeniseerde securities in de schijnwerpers

Tokenized securities zijn digitale vertegenwoordigingen van gereguleerde financiële activa, zoals obligaties en aandelen, die op een blockchain worden uitgegeven. Dit betekent dat traditionele financiële activa nu deel uitmaken van de digitale revolutie, waarbij blockchain-technologie fungeert als het fundament voor deze nieuwe vorm van activahandeling en bewaring.


Blockchain in de bankwereld

Het gebruik van blockchain-technologie in de financiële sector gaat verder dan alleen cryptocurrency. Terwijl cryptocurrency de bekendste toepassing van blockchain is, omarmen banken deze technologie voor uiteenlopende toepassingen, waaronder betalingen en handel. In plaats van digitale tokens draait het bij deze toepassingen om het digitaliseren van traditionele financiële activa, zoals aandelen en obligaties.


HSBC is vastbesloten om voorop te blijven lopen in deze snel evoluerende markt. De bank heeft tevens al haar klanten in Hong Kong toegang gegeven tot de handel in bitcoin- en ether exchange-traded funds. Deze bewegingen tonen de bereidheid van HSBC om digitale activa te omarmen en haar klanten innovatieve financiële diensten te bieden.


Digitale revolutie financiële wereld

De wereldwijde financiële sector staat aan de vooravond van een digitale revolutie. Terwijl blockchain-technologie en digitale activa een steeds prominentere rol spelen, kijken financiële instellingen zoals HSBC vooruit.


HSBC verwacht dat de vraag naar digitale activa custody en fondsbeheer blijft groeien naarmate de markt zich blijft ontwikkelen. De aankondiging van HSBC is een duidelijk signaal van hun toewijding aan het anticiperen op en voldoen aan de behoeften van hun klanten in dit snel veranderende financiële landschap.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..

bottom of page