top of page

10 Transacties van Warren Buffett & 1 aankoop advies

Samenvatting:

  • Warren Buffett, door velen beschouwd als een van de grootste investeerders aller tijden, heeft recentelijk zijn aandelenportefeuille aangepast door $23 miljard aan aandelen te verkopen, waaronder McKesson (MCK), Marsh & McLennan (MMC), Vitesse Energy (VTS), Activision Blizzard (ATVI), General Motors (GM) en Chevron (CVX).

  • Berkshire Hathaway, het beleggingsvehikel van Buffett, heeft zijn cashreserve opgebouwd tot een recordniveau van $157.24 miljard, wat het in staat stelt om kapitaal te gebruiken voor aantrekkelijke aankoopmogelijkheden.

  • Buffett heeft ook nieuwe posities geopend in de vastgoedsector en zijn energie-exposure verhoogd door aandelen te kopen in D.R. Horton (DHI), NVR (NVR), Lennar (LEN) en zijn belang in Occidental Petroleum (OXY) te vergroten.

Warren Buffett is een naam die synoniem staat voor beleggingssucces. Zijn bedrijf, Berkshire Hathaway, is een titaan in de Amerikaanse industrie, met volledige eigendom van iconische merken zoals Geico en Duracell, maar ook een indrukwekkende beleggingsportefeuille met aandelen in American Express en Coca-Cola. Toch is het niet alleen de glans van grote namen die de beleggingsfilosofie van Buffett kenmerkt; het is ook zijn ongekende vermogen om waarde te vinden waar anderen het niet zien.


Recentelijk heeft Berkshire Hathaway, onder leiding van Buffett, zijn beleggingsstrategie aangepast door significante veranderingen in zijn portefeuille aan te brengen. Ondanks een sterke positie in technologieaandelen zoals Apple en Amazon, heeft Buffett in 2023 voor ongeveer $23 miljard aan aandelen verkocht.


Zo verkocht Berkshire Hathaway in het tweede kwartaal 2,3 miljoen aandelen van McKesson en 404,911 aandelen van Marsh & McLennan, naast een kleinere positie in Vitesse Energy. Deze verkopen werden gevolgd door een reductie van 34.8 miljoen aandelen in Activision Blizzard, een krimp van 70%, en een vermindering van 18 miljoen aandelen in General Motors, een daling van 45%. Chevron aandelen werden ook met 9,3 miljoen aandelen verminderd, wat neerkomt op een 7% afname.


Tegelijkertijd heeft Buffett nieuwe posities geopend, wat wellicht een indicatie is van zijn vertrouwen in de vastgoedsector. Hij kocht 6 miljoen aandelen in D.R. Horton, 11,112 in NVR en 152,572 in Lennar. Dit komt bovenop de verhoging van zijn aandeel in Capital One Financial met 26% tot 2,5 miljoen aandelen.


Een opvallende beweging in de energiesector was de aankoop van meer aandelen in Occidental Petroleum, waarbij Berkshire zijn belang in 2023 verder uitbreidde met de aankoop van nog eens 12,4 miljoen aandelen. Deze trend van energie-investeringen werd versterkt door de overname van een $3,3 miljard deel in het Cove Point LNG-exportproject van Dominion Energy.


De financiële wereld kijkt altijd met spanning uit naar de zetten van Buffett, en de recente verkoop van aandelen in de Hongkongse elektrische voertuigenmaker BYD voedt de speculatie. Hoewel het slechts een kleine vermindering was in Berkshire's belang in BYD, roept het vragen op over Buffett's langetermijnvisie voor het bedrijf en de elektrische voertuigindustrie.


Berkshire Hathaway's cashberg is gigantisch, met een piek in het meest recente kwartaal tot een recordhoogte van $157.24 miljard. Deze reserve biedt het bedrijf bescherming in moeilijke tijden en de flexibiliteit om kapitaal in te zetten wanneer de juiste kansen zich voordoen. Het bedrijf heeft ook het tempo van aandeleninkopen verlaagd, met slechts $1,1 miljard aan terugkopen in het derde kwartaal.


Als het gaat om beleggingsadviezen, blijft Buffett pragmatisch; hij heeft altijd gesuggereerd dat voor de meeste mensen een S&P 500 indexfonds de beste strategie zou zijn. Dit benadrukt zijn geloof in de kracht van de Amerikaanse economie op de lange termijn.

Commentaires


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!