top of page

Voorspelling 2024 & Twee aandelen tips

Bijgewerkt op: 27 nov. 2023

In het kort:

  • Bank of America heeft een positieve visie op de S&P 500 voor 2024, waarbij de index naar verwachting met ongeveer 11% zal stijgen.

  • De bank voorspelt dat zowel bedrijven als consumenten zich goed zullen aanpassen aan hogere rentes, wat een gunstig effect kan hebben op de aandelenmarkt.

  • Uit de analyse van Bank of America blijken twee specifieke aandelen als aantrekkelijke investeringen voor 2024.


Veel beleggers vragen zich vaak af: Wat zijn de beste aandelen voor volgend beursjaar (2024)? Gelukkig heeft Bank Of America een analyse gemaakt waarin ze een voorspelling maken voor de S&P 500 en ook de twee beste aandelen noemen voor volgend jaar. Dit is natuurlijk een voorspelling en er is dan ook geen garantie, maar het kan toch interessant zijn om te lezen waarom ze dit voorspellen.


Bank of America heeft een opvallend positieve visie op de S&P 500 voor 2024. Volgens hun voorspellingen zou de S&P 500 in het komende jaar met ongeveer 11% kunnen stijgen, waarbij de index mogelijk een niveau van 4.850 dollar bereikt. Deze voorspelling is gebaseerd op de Sell Side Indicator, een meetstaf die Wall Street-beleggers volgt.


Wat interessant is aan deze voorspelling, is dat Bank of America verwacht dat zowel bedrijven als consumenten zich goed zullen aanpassen aan de hogere rentes. Deze aanpassingen kunnen, volgens de bank, zeer voordelig zijn voor aandelen. Te midden van deze voorspellingen zijn ook andere financiële instellingen bezig met het positioneren van hun kapitaal. Zo ziet Deutsche Bank kansen in aandelen van huizenbouwers, terwijl Goldman Sachs zich concentreert op nutsbedrijven en consumptiegoederen.Twee aandelen die bijzonder in de smaak vallen bij Bank of America zijn MongoDB en Northern Trust. MongoDB, een bedrijf dat we al vaker bij DeBelegger hebben besproken, heeft dit jaar al een bizarre groei doorgemaakt. Het aandeel steeg met maar liefst 88%, waarvan een sprong van 40% in juni volgde op de kwartaalcijfers dat alle verwachtingen overtrof. In het tweede kwartaal zette MongoDB deze trend voort met een indrukwekkende toename in het aantal klanten en een gestaag groeiende omzet.


Aan de andere kant van het spectrum staat Northern Trust, een wat solider bedrijf dat zich in de financiële sector bevindt. Ondanks de uitdagingen van een stijgende inflatie en hogere rentes, heeft Northern Trust zijn dividend voortgezet, wat wijst op een solide financiële positie. Bank of America ziet in deze consistentie een kans om te investeren in de vermogensbeheersector. De stabiliteit van Northern Trust, zelfs in economisch uitdagende tijden, maakt het aandeel volgens de bank daarom aantrekkelijk voor beleggers die waarde hechten aan betrouwbaarheid.De keuze van Bank of America voor MongoDB en Northern Trust als de twee aantrekkelijkste aandelen voor 2024 onderstreept de positieve visie die de bank heeft voor komend jaar. MongoDB, met een indrukwekkende groei, en Northern Trust, met een stabiel dividend, bieden volgens Bank of America beide unieke kansen voor beleggers in een onvoorspelbare markt.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar Michiel@debelegger.nl

Комментарии


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..