top of page

MongoDB verplettert de verwachtingen & wordt nog altijd flink onderschat

Bijgewerkt op: 1 sep.

In het kort:

  • MongoDB rapporteert een indrukwekkende omzetgroei van 40%, met een totaal van $423.8 miljoen.

  • Het aangepaste resultaat per aandeel (EPS) bedraagt $0.93, wat ruimschoots de verwachte $0.46 verslaat. De verwachting was dat de EPS met bijna 300% zou stijgen maar dit is nu bijna 600%

  • Ondanks het nettoverlies van $37.6 miljoen dit kwartaal, is dit een significante verbetering ten opzichte van het verlies van $118.9 miljoen in hetzelfde kwartaal vorig jaar.

We duiken even in de cijfers van MongoDB.. Eerder vandaag schreef ik al "Bijna 300% winst per aandeel groei verwacht voor dit bedrijf"

Omzet stijgt flink vanwege hogere investeringen in kunstmatige intelligentie

De totale omzet van MongoDB voor het tweede kwartaal van het fiscale jaar 2024 bedroeg $423.8 miljoen, wat een groei betekent van 40% ten opzichte van vorig jaar. Deze groei overtrof de consensusraming van $394 miljoen met ruim $29 miljoen. De abonnementsomzet vertegenwoordigde het leeuwendeel met $409.3 miljoen, eveneens een stijging van 40% op jaarbasis. Bedrijven zoeken steeds meer naar geavanceerde databases om aan hun AI behoeften te voorzien.


Lees ook: Salesforce aandelen schieten de lucht in na prachtige cijfers maar concurrentie neemt toe

Winst per Aandeel verbetert met 600%

Ondanks een nettoverlies van $37.6 miljoen in het afgelopen kwartaal, toont MongoDB's aangepaste winst per aandeel (EPS) van $0.93. Dit is ook aanzienlijk hoger dan de verwachte EPS van $0.46.


Verwachtingen voor het Hele Jaar Overstijgen Analistenprognoses

Voor het gehele jaar heeft MongoDB een aangepaste winstvoorspelling gedaan van $2.27 tot $2.35 per aandeel en een omzet tussen $1.596 miljard en $1.608 miljard. Dit overtreft de verwachtingen van analisten aanzienlijk, die een aangepaste winst van $1.59 per aandeel op een omzet van $1.56 miljard hadden voorspeld. Dit versterkt het vertrouwen in het MDB-aandeel en onderstreept hun sterke marktpositie.


Focus op AI

De CEO van MongoDB, Dev Ittycheria, benadrukte het groeiende belang van kunstmatige intelligentie (AI) in de toekomstige ontwikkeling van applicaties. MongoDB biedt ontwikkelaars een geïntegreerd platform dat voldoet aan zowel de basiseisen voor elke toepassing als de specifieke eisen van AI-gedreven toepassingen. Hiermee positioneert het bedrijf zich sterk in de AI-wereld terwijl niemand nog naar MongoDB kijkt als een serieuze speler hierin. Bedrijven richten zich massaal op een multi cloud wereld en minder afhankelijkheid van de big tech reuzen. MongoDB is dan de meest geschikte partner voor bedrijven om mee te werken en grote AI data sets te verwerken.

Wil je meer lezen?

Abonneer je op www.debelegger.nl om deze exclusieve post te kunnen blijven lezen.

Nu abonneren

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..

bottom of page