top of page

Dit zijn de voorspellingen voor de beurs in 2024 van Goldman Sachs

In het kort:

  • Goldman Sachs heeft haar voorspellingen voor aankomend beursjaar onthult. In dit artikel lees je het verwachte rendement in 2024.

  • Goldman Sachs adviseert beleggers daarnaast om het hele jaar door geïnvesteerd te blijven.

  • Goldman Sachs beveelt tot slot drie strategieën aan. Deze strategieën zijn gericht op het grijpen van groeikansen en het beheren van risico's in een potentieel volatiele markt.


2024 komt er al bijna aan en het is interessant om te kijken naar de verwachting voor het volgend beursjaar. Goldman Sachs doet elk jaar flink wat onderzoek om uiteindelijk een voorspelling te maken voor het volgende jaar. In dit artikel gaan we eens kijken naar de meest interessante stukken uit het verslag van Goldman Sachs. Dit kun je volgens de bank verwachten in 2024 op de beurs.


Volgens Goldman Sachs zal de S&P 500 index in 2024 stijgen naar een stand van ongeveer $4,700. Dit is een toename van een kleine 5% in vergelijking met de huidige koers. Als je ook nog rekening houdt met het dividendrendement, verwacht Goldman Sachs dat beleggers een totaal rendement van ongeveer 6% zullen zien. Dit is overigens het positieve scenario en gaat gepaard met de verwachting dat de Amerikaanse economie een recessie zal vermijden en een gematigde groei van 5% zal doormaken. De vraag is natuurlijk hoe realistisch dit echt is.


David Kostin, Goldman Sachs' belangrijkste analist, adviseert beleggers daarnaast om het hele jaar geïnvesteerd te blijven. Zijn advies is gebaseerd op het idee dat beleggers uiteindelijk beloond zullen worden voor hun geduld en vertrouwen in de markt. Kostin verwacht een stabiele markt in de eerste helft van het jaar, en vooral winst in de tweede helft van 2024, nadat de onzekerheid rond renteverhogingen door de Federal Reserve en de Amerikaanse verkiezingen is weggenomen. Hij voorspelt tot slot dat er tegen het einde van 2024 zelfs renteverlagingen zouden kunnen plaatsvinden.


Goldman Sachs' voorspellingen voor 2024 bevatten ook nog enkele specifieke adviezen, met name gericht op de grotere tech-aandelen. Deze aandelen hebben in 2023 bijzonder goed gepresteerd en volgens Kostin zullen ze waarschijnlijk ook in 2024 de S&P 500 blijven overtreffen. Deze voorspelling is gebaseerd op hun snellere omzetgroei, grotere winstmarges en sterke balans, wat hen (volgens Goldman Sachs) aantrekkelijk maakt voor beleggers.Kostin suggereert tot slot drie specifieke beleggingsstrategieën voor 2024: investeren in kwaliteitsaandelen (competitieve voordelen), in groeiaandelen met hoge rendementen op geïnvesteerd kapitaal (ROIC), en ondergewaardeerde cyclische aandelen. Deze aanpak kan beleggers helpen om zowel te beleggen in groei en risico's te beheren in een onvoorspelbare markt. Het blijft natuurlijk wel belangrijk voor beleggers om zelf onderzoek te doen en je strategie af te stemmen op je eigen doelen en risicotolerantie.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar Michiel@debelegger.nl

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!