top of page

De aller beste half jaar voor de Nasdaq: Hier zijn de 5 Best presterende Aandelen

In het kort:

  • Nasdaq, 's werelds technologiehart, viert zijn beste eerste halfjaar sinds 1983, met een indrukwekkende stijging van van 37,7%.

  • De grootste winnaars zijn niet alleen de technologiegiganten, maar ook minder bekende, opkomende bedrijven, die indrukwekkende winsten laten zien.

  • De stijging wordt gedreven door factoren zoals een halt aan de renteverhogingen van de Federal Reserve en het enorme potentieel van kunstmatige intelligentie.


Zoals de bekende belegger Peter Lynch ooit opmerkte: "Weet wat je bezit en weet waarom je het bezit". De beleggers die hun lot begin dit jaar aan de Nasdaq verbonden, moeten nu zeker weten wat ze bezitten: een stukje van de snelst groeiende technologie-economie in vier decennia.De cijfers van Nasdaq stralen met de glans van een pas geslagen gouden munt - een groei van 37,7% tot nu toe dit jaar. Dat is het soort getal dat de ogen van beleggers doet fonkelen als een kind dat een cadeau uitpakt. Het is het beste eerste halfjaar sinds 1983, toen de Nasdaq maar liefst 37,13% toevoegde. Een tijdperk dat velen zich zullen herinneren als het begin van de technologische revolutie, een tijdperk dat ons uiteindelijk de internet- en smartphone-revoluties heeft gebracht.


Maar terwijl de algemene index zijn glorie viert, hebben enkele uitblinkers hun eigen ongelooflijke reis gemaakt. Hier zijn de grootste winnaars van de Nasdaq:In deze bloeiende tuin van technologie, heeft Ambrx Biopharma, dat zijn beleggers beloonde met een adembenemende groei van 603,08%, zichzelf tot een ware eik ontwikkeld. Cipher Mining heeft een groei van 407,14% laten zien, zich een weg banend naar waarde in de virtuele wereld van cryptocurrency.Maar zoals John Maynard Keynes, de beroemde econoom, ooit zei: "De markt kan langer irrationeel blijven dan je in staat bent om te kunnen blijven bijkopen." Applied Digital, ondanks een aanzienlijke groei van bijna 400% dit jaar, liet een schokgolf door de markt gaan na het missen van de verwachtingen van analisten. Een herinnering dat, hoewel we in een gouden tijdperk mogen leven, niet alles wat glinstert goud is.


De eerste helft van 2023 is een periode van ongekende groei voor de Nasdaq geweest, aangedreven door de immer groeiende kracht van technologie. Beleggers die in deze gouden koets zijn gestapt, hebben genoten van een rit die zelden wordt gezien. Maar zoals altijd in de wereld van investeren, is het belangrijk om met beide voeten op de grond te blijven en niet meegevoerd te worden door het blinkende goud. Laten we vooruit kijken naar wat de tweede helft van het jaar ons brengt.


We steken enorm veel tijd in dit soort artikelen omdat we het leuk vinden om hiermee bezig te zijn dus als je ons wil bedanken: Like deze post en deel het met mensen die het ook interessant vinden! Download de app als je geen advertenties wil! En word lid om altijd top aandelen tips, mijn transacties en portefeuille te bekijken & ook nog leren beleggen zoals ik dat doe!

Comments


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..