top of page

Deze Fondsmanager Waarschuwt voor een Grote Storm op de Korte Termijn

In het kort:

  • Ondanks de hoge waarderingen van Big Tech-aandelen, adviseert fondsmanager Patrick Armstrong beleggers om zich te concentreren op handelen op momentum.

  • Armstrong waarschuwt dat als de economie in een recessie terechtkomt, de recente tech-rally zou kunnen stagneren, met Big Tech-aandelen die moeite hebben om hun hoge waarderingen waar te maken.

  • Hoewel hij sterke posities heeft in grote techgiganten, heeft Armstrong ook short posities in bedrijven als Rivian en Nio, evenals de Duitse online maaltijdbezorgdienst Delivery Hero.


Er is een bekend gezegde: "de trend is je vriend". In de wereld van Big Tech-aandelen, lijkt fondsmanager Patrick Armstrong deze wijsheid ter harte te nemen. Hij zegt het met zijn traders pet op. Het is alsof hij aan het surfen is op een immense golf, wetende dat het vallen van deze golf potentieel verwoestend zou kunnen zijn, maar ondertussen genietend van de sensatie van de rit.


Zoals een ervaren surfer leest Armstrong de oceaan, in dit geval de beurs. Hij let op de signalen en patronen, de ebb en flow, de onderliggende stromingen. En ondanks de schijnbaar torenhoge waarderingen van Big Tech-aandelen, de techgiganten die de S&P 500 naar nieuwe hoogten hebben gestuwd, ziet hij geen reden om zijn plank te verlaten.Het is een moedige strategie, en een die voor sommigen misschien roekeloos lijkt. De techcomponent van de S&P 500, goed voor 28% van de totale index, is dit jaar met 38% gestegen. Ondertussen zit de rest van de S&P nauwelijks in het groen, met rendementen van 1,5% over het jaar tot nu toe. Dus, op het eerste gezicht, lijkt het alsof we op een schuimkop van een golf zitten die elk moment kan omslaan.


Maar Armstrong heeft een belangrijk punt: het is het momentum dat telt. De 'great momentum' achter deze techgiganten is volgens hem de reden dat mensen ze willen bezitten. Het is als een krachtige wind die de zeilen vult en de boot voortstuwt. En het is deze wind, deze kracht, die hij wil benutten, zelfs als de fundamenten misschien minder stabiel lijken.


Armstrong voert een belangrijk argument aan over de weerbaarheid van de markt en de reden waarom tech-aandelen het zo goed hebben gedaan. "De reden dat de tech-aandelen echt zijn gestegen, is dat het AI-gedreven is, en het was een manier om je te verbergen voor een recessie en dat de Fed de tarieven zou gaan verlagen," zei hij. In wezen zijn deze bedrijven een soort schuilplaats, een plek om te verbergen wanneer de economische stormen losbarsten.Toch waarschuwt Armstrong voor de risico's. Hij voorspelt dat als de economie in een recessie terechtkomt, de recente tech-rally zou kunnen stagneren, met Big Tech-aandelen die water trappelen terwijl ze proberen te groeien in hun hoge waarderingen. In plaats van te crashen, zouden ze gewoon kunnen vastlopen, als schepen op een windstille zee.


Bovendien onthult Armstrong dat hij shortposities heeft in bedrijven als Rivian en Nio, evenals de Duitse online maaltijdbezorgdienst Delivery Hero. Deze shortposities zijn als een verzekering, een hedge tegen de mogelijkheid dat de wind draait en de zeilen leeg laat. Ze bieden een manier om te profiteren van de val van een aandeel, een manier om te surfen op de neergaande golf.


Het advies van Armstrong, hoewel tegenstrijdig met traditionele beleggingswijsheid, kan een belangrijke les zijn voor beleggers in deze onzekere tijden. Het is niet altijd de kracht van de fundamenten die tellen, maar de kracht van het momentum. En soms is het beter om te surfen op de golf dan te proberen tegen de stroom in te zwemmen. Maar zoals bij elke gok, is het belangrijk om een goede geld management strategie te hebben, want uiteindelijk komt elke golf op het strand terecht & als je voorbereid bent kun je blijven mee surfen.We steken enorm veel tijd in dit soort artikelen omdat we het leuk vinden om hiermee bezig te zijn dus als je ons wil bedanken: Like deze post en deel het met mensen die het ook interessant vinden! Download de app als je geen advertenties wil! En word lid om altijd top aandelen tips, mijn transacties en portefeuille te bekijken & ook nog leren beleggen zoals ik dat doe!

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!