top of page

Citigroup aandelen stijgen na erg goede cijfers

Citigroup heeft een sterk eerste kwartaal achter de rug, met een hogere nettowinst en een beter dan verwachte omzet. Dit zorgde voor een stijging van het aandeel in de voorbeurshandel.


Hier zijn enkele belangrijke cijfers van Citigroup in vergelijking met de verwachtingen.


  • $4,6 miljard aan nettowinst tegenover $4,3 miljard in dezelfde periode vorig jaar

  • $21,45 miljard aan omzet tegenover $19,99 miljard verwacht volgens analisten


Citigroup rapporteerde een winst per aandeel van $2,19 voor het kwartaal. Het was niet duidelijk hoe vergelijkbaar dat cijfer is met de schattingen, maar het leek een solide overtreffing te zijn, gebaseerd op zowel GAAP als aangepaste winst per aandeel.


Het aandeel van de bank steeg meer dan 2%.


De omzet uit particulier bankieren steeg met 18% op jaarbasis, als gevolg van hogere rentetarieven. De omzet uit vastrentende markten steeg met 4% op jaarbasis, hoewel dat werd gecompenseerd door dalingen in investment banking en aandelenmarktinkomsten.


Een belangrijk punt voor beleggers is hoe Citi zijn buffer voor kredietverliezen aanpast gezien de onzekere vooruitzichten voor de economie. Citigroup rapporteerde een totale voorziening voor kredietverliezen van $1,98 miljard, iets boven de verwachte voorziening voor kredietverliezen van $1,89 miljard volgens analisten, en 7% hoger dan het voorgaande kwartaal.


De depositostromen van de bank zullen waarschijnlijk een belangrijk onderwerp zijn op de conference call met aandeelhouders en analisten om 11 uur ET. Na het faillissement van Silicon Valley Bank en Signature Bank vorige maand, verwachten velen dat de grootste banken deposito's zullen aantrekken van klanten die hun geld uit regionale banken hebben gehaald.


Citigroup rapporteerde dat zijn deposito's eind maart met 3% waren gedaald ten opzichte van het voorgaande kwartaal.


"Onze robuuste en goed beheerde balans was een bron van kracht voor onze klanten en we blijven vooruitgang boeken bij het uitvoeren van onze strategie die zich richt op onze vijf kernonderling verbonden bedrijven terwijl we het bedrijf vereenvoudigen en transformeren", zei CEO Jane Fraser in een verklaring.