top of page

Wells Fargo aandelen stijgen na hogere winst

Wells Fargo heeft een hogere winst gerapporteerd dankzij de stijgende rente, ondanks dat de bank meer geld opzij heeft gezet voor mogelijke kredietverliezen.


Dit zijn de resultaten van de bank:

  • Winst per aandeel: $1,23 per aandeel GAAP versus 90 cent een jaar geleden en $1,13 verwacht.

  • Omzet: $20,73 miljard versus $20,08 miljard verwacht.


De aandelen van de bank stegen met meer dan 3% in de voorbeurshandel na het bekendmaken van de cijfers.


Wells Fargo verhoogde zijn nettowinst met meer dan 30% tot bijna $5 miljard in het eerste kwartaal ten opzichte van een jaar geleden. De bank zei dat zijn netto rente-inkomsten, wat het verdient met het uitlenen van geld minus wat het betaalt aan klanten, met 45% steeg door de sterk gestegen rente.


"We hadden sterke resultaten in het eerste kwartaal, waaronder een omzetgroei ten opzichte van zowel het vierde kwartaal als een jaar geleden, en we bleven vooruitgang boeken met onze efficiëntie-initiatieven," zei CEO Charlie Scharf in een verklaring.


De bank zette echter in de laatste periode $1,2 miljard opzij voor kredietverliezen, nadat het zijn voorzieningen met $787 miljoen had verlaagd een jaar geleden. De voorziening omvatte een toename van $643 miljoen voor mogelijke verliezen in verband met commercieel vastgoed, creditcards en autoleningen.


Terwijl de rente-inkomsten stegen, zei Wells Fargo dat zijn niet-rente-inkomsten met 13% daalden in het kwartaal, gedreven door lagere resultaten in zijn gelieerde venture capital en private equity bedrijven en een daling van de hypotheekinkomsten.


Wells Fargo, ooit de nummer 1 speler op de hypotheekmarkt, heeft zich teruggetrokken uit de woningmarkt. De bank heeft onlangs honderden hypotheekbankiers ontslagen als onderdeel van een ingrijpende ronde van bezuinigingen die werd veroorzaakt door de recente strategische verschuiving van de bank. Dit is wel na een flink aantal schandalen.


"Vooruitkijkend blijven we vooruitgang boeken op onze risico- en controle-agenda, die onze topprioriteit is," zei Scharf. "Hoewel we vooruitgang hebben geboekt, is ons werk nog niet af en blijven we ons richten op het tijdig afronden van het werk."


LEES ook: Blackrock groeit stuk minder hard
LEES ook: JPMorgan Chase aandelen stijgen flink

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..

bottom of page