top of page

CEO Grayscale verwacht dat Bitcoin ETF uitstroom op zijn einde is

In het kort:

  • Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) heeft de afgelopen drie maanden totale uitstroom gezien van meer dan $15 miljard, maar CEO Michael Sonnenshein gelooft dat het fonds een evenwicht bereikt.

  • Ondanks hevige concurrentie van nieuwe aanbieders zoals BlackRock en Fidelity, is Grayscale's beheerd vermogen slechts licht gedaald naar $23.13 miljard, dankzij de waardestijging van Bitcoin.

  • Grayscale overweegt lagere kosten voor haar ETF en streeft naar SEC-goedkeuring voor een spot ether ETF.


Ondanks de enorme uitstroom van meer dan $15 miljard in de afgelopen drie maanden, is er volgens Michael Sonnenshein, CEO van Grayscale Investments, reden om te geloven dat een punt van evenwicht is bereikt. Dit is met name opmerkelijk gezien de intense concurrentiestrijd die ontbrandde na de goedkeuring van Bitcoin ETF's door negen nieuwe uitgevers in januari, wat een decennialange strijd met de SEC markeerde.


Strijd om dominantie in de ETF-markt

De lancering van concurrerende Bitcoin ETF-producten door zwaargewichten zoals BlackRock en Fidelity heeft de marktdynamiek aanzienlijk veranderd, waardoor Grayscale onder druk staat om zijn dominante positie te behouden. Ondanks deze concurrentie en de uitstroom van middelen, heeft de recente stijging van de Bitcoin-waarde ervoor gezorgd dat het beheerd vermogen van Grayscale slechts licht is gedaald tot $23,13 miljard. Deze veerkrachtige prestatie onderstreept de kracht en het aanhoudende belang van Grayscale in de crypto-ETF-ruimte. Echter is de uitstroom van het fonds immens geweest, gezien de erg hoge kosten in vergelijking tot de concurrenten.


De in- en outflow van de verschillende Bitcoin ETF´s:



Toekomstgerichte aanpassingen en innovaties

In een poging competitief te blijven, overweegt Grayscale de introductie van een Bitcoin Mini Trust met lagere kosten dan het huidige tarief van 1,5%, wat beduidend hoger is dan de gemiddelde kosten van ongeveer 0,25% die door de meeste nieuwkomers worden gerekend. Deze strategische verschuiving is een erkenning van de noodzaak om de hoge kosten voor investeerders te herzien. Bovendien blijft Grayscale streven naar SEC-goedkeuring voor een spot ether ETF.


Met Bitcoin die dit jaar met meer dan 60% is gestegen, blijft het potentieel voor verdere goedkeuringen van crypto-ETF-producten door de SEC een punt van optimisme voor Grayscale en de bredere markt. De verwachting dat de SEC gunstig zal oordelen over vergelijkbare voorstellen voor spot ether ETF's, wijst op een mogelijk keerpunt in de acceptatie en regulering van cryptovaluta-ETF's. Dit zal in mei wellicht al duidelijk worden, wanneer de eerste datum in de agenda van de SEC staat om een besluit te nemen over deze ETF.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..

bottom of page