top of page

Warren Buffet verkoopt de helft van de aandelen in dit bedrijf

In het kort:

  • Berkshire Hathaway, onder leiding van Warren Buffett, heeft zijn belang in HP Inc. verlaagd tot 5.2%, na een eerdere verkoopreeks in september en oktober.

  • Het conglomeraat bezit nog steeds 51.5 miljoen aandelen van HP, ter waarde van ongeveer $1.6 miljard, waarmee het de op twee na grootste institutionele aandeelhouder van HP blijft.

  • HP handhaaft zijn jaarlijkse winstverwachting ondanks lagere prognoses voor het eerste kwartaal.

Warren Buffett's Berkshire Hathaway vermindert aandeel HP tot 5.2%

In een recente bekendmaking heeft het conglomeraat Berkshire Hathaway, onder leiding van Warren Buffett, zijn belang in HP verlaagd tot 5.2%. Een opvallende zet na een eerdere negen dagen durende verkoopreeks in september en oktober, waarin de gok op de printer- en pc-maker werd teruggebracht tot ongeveer 10%.


Ondanks deze vermindering bezit Berkshire nog steeds 51.5 miljoen aandelen van HP, met een waarde van ongeveer $1.6 miljard. Hiermee blijft het de op twee na grootste institutionele aandeelhouder van HP, slechts achter BlackRock en Vanguard, volgens gegevens van FactSet.


Voortzetting van aandelenuitverkoop HP Inc. door Berkshire Hathaway

Berkshire Hathaway, onder leiding van Warren Buffett, heeft zijn belang in de personal computerfabrikant HP Inc. gehalveerd, waarmee het belang nu op 5.2% staat. Op 30 november hield het conglomeraat 51.5 miljoen aandelen aan, een daling van ongeveer 97.85 miljoen aandelen op 3 oktober, wat wijst op een opeenvolgende kwartaalverkoop.


De aandelen van HP blijven achterblijven op die van concurrent Dell Technologies, het aandeel van Dell is dit jaar met 61,5% gestegen, waarmee het zowel HP als de Nasdaq 100 Index overtreft. HP behaalde in datzelfde jaar slechts een stijging van 4,65%.


De aandelenkoers van HP aandelen de afgelopen 8 jaar sinds de beursgang:


Belangrijke punten om te onthouden:

-Berkshire Hathaway bezit nog steeds 51.5 miljoen aandelen van HP, met een waarde van ongeveer $1.6 miljard.

-De aandelen van HP daalden meer dan 1% in de handel na sluitingstijd na het nieuws van de verminderde inzet van Berkshire.

-HP gaf in de eerste kwartaal winstprognoses af die onder de schattingen van Wall Street lagen, maar handhaafde de winstverwachting voor het hele jaar.

-Berkshire kocht het tech-hardware-aandeel oorspronkelijk in april 2022, en de huidige vermindering van het belang komt overeen met de strategie van Buffett om posities te sluiten zodra hij begint met verkopen.


Conclusie

In een opvallende zet heeft Warren Buffett's Berkshire Hathaway zijn belang in HP Inc. verder verlaagd tot 5.2%. Hoewel de recente daling aansluit bij eerdere verkopen, blijft Berkshire Hathaway de op twee na grootste institutionele aandeelhouder van HP. De strategische keuze om posities te verminderen volgt Buffett's gebruikelijke aanpak.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!