top of page

3 Groeiaandelen in mijn boodschappenlijstje

Bijgewerkt op: 18 dec. 2023

Samenvatting:

  • Palantir Technologies (PLTR): Ondanks indrukwekkende AI-prestaties en groei in omzet, blijft de toekomst onzeker door hoge P/S-ratio en onvoorspelbare groei.

  • SoFi Technologies (SOFI): Sterke groei in klanten en producten, maar hoge verliezen en afhankelijkheid van leningen vormen een risico.

  • Upstart (UPST): Innovatief in AI-kredietbeoordeling, maar getroffen door dalende inkomsten en hoge verliezen, ondanks potentieel in de industrie.Palantir Technologies (PLTR): De Onvoorspelbare Gigant 


Palantir Technologies, bekend om zijn krachtige AI-analyses, is een interessant maar complex verhaal. Hun AI-platform (AIP) belooft enorme efficiëntiewinsten, zoals blijkt uit de groei in omzet naar $1,6 miljard in de eerste negen maanden van 2023, een stijging van 16% ten opzichte van 2022. Echter, met een netto-inkomen van $120 miljoen na een verlies van $405 miljoen in het voorgaande jaar, blijft de financiële prestatie wisselvallig. De hoge prijs-omzetverhouding (P/S-ratio) van 21 maakt het aandeel minder aantrekkelijk voor sommige beleggers. Toch, gezien de potentie van hun AIP-software, kan de aandelenkoers aanzienlijk stijgen.

Wil je meer lezen?

Abonneer je op debelegger.nl om deze exclusieve post te kunnen blijven lezen.

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..