top of page

Verhalen uit de Community: Dit is hoeveel Nick verdient & zijn vermogen

Een tijdje geleden vroeg ik aan jullie, onze gewaardeerde community, of jullie bereid zouden zijn om jullie financiële situatie te delen, volledig anoniem, als een bron van inspiratie, leren en hulp voor anderen. Jullie reactie was overweldigend positief en vandaag hebben we het genoegen om het verhaal van "Nick" te delen. Er komen nog een aantal aan en ik heb ook nog niet gereageerd op een paar openstaande berichtjes! Om zijn privacy te respecteren, hebben we ervoor gekozen zijn echte naam niet te gebruiken. Maar wees gerust, de verhalen en cijfers die we delen zijn authentiek en geverifieerd. Als je ook jouw verhaal wilt delen en anderen wilt inspireren, stuur het dan naar support@debelegger.nl. Let op: je verhaal moet verifieerbaar zijn - ik check het persoonlijk!


Nu, laten we beginnen met het verhaal van Nick...


Nick, een 29-jarige schilder uit Zuid-Holland, is het levende bewijs dat iedereen kan beleggen. "Ik begon als zzp'er en nu heb ik een bedrijf met drie vaste werknemers," vertelt hij vol met gepaste trots! Afgelopen jaar maakte zijn bedrijf een netto winst van €75.000. "Dat is ongeveer €6.000 per maand," rekent Nick uit.


Met een gemiddelde van €1.500 aan zakelijke vaste lasten en €1.600 aan privé vaste lasten, heeft hij flink kunnen sparen. Zijn koopwoning is bijna afbetaald en zijn totale privévermogen komt neer op zo'n €300.000, inclusief de waarde van zijn huis. Dit geeft hem de rust om risico's te nemen.


Vorig jaar begon Nick met beleggen, precies toen de beurs in elkaar zakte. "Ik probeer elke maand €1.000 te investeren." Zijn eerste investering van €12.000 groeide al snel naar €16.000, maar de angst sloeg toe vanwege dalende koersen en enorme onzekerheid die de traditionele media en bepaalde finfluencers voerden. "Ik heb alles verkocht en nu heb ik zo'n €10.000 op mijn rekening gestort en wacht tot ik kansen zie".


Nicks strategie is vrij eenvoudig. "Het idee is om te investeren in bedrijven die ik goed volg en waar ik in geloof" legt hij uit. Hij concentreert zich voornamelijk op techbedrijven, een sector waarvan hij denkt dat die de komende jaren nog steeds een goede groei kan laten zien.


"Ik koop aandelen met het idee om ze minstens 10 jaar vast te houden," zegt hij. Dit is een typische 'buy and hold'-strategie, die geduld en een langetermijnvisie vereist.

Nick laat zich niet meer verleiden tot het najagen van snel geld. Hoewel hij in het verleden flink wat winst heeft behaald met crypto's, beschouwt hij dit als meer een gok dan een investering. "Ik geloof er persoonlijk niet meer in dat dit toekomst heeft," zegt hij.


Dat is ook niet zo gek want crypto's zijn onderliggend niks waard & produceren ook geen winsten of omzetten. Daarmee is de onderliggende waarde van Cryptomunten per definitie altijd nul. Hierdoor is het inderdaad een gok en geen belegging. "Ik maakte €25.000 winst met Cryptos in één week en verloor ook weer alles"


Hij is zich bewust is van de cyclische aard van de markt en bereid is om te wachten tot de omstandigheden gunstiger zijn. Hij wil zich ook focussen op aandelen omdat deze tastbaar zijn. Je kunt berekenen wat de winst en omzet van een bedrijf is. Een bedrijf dat €1.000 winst maakt elk jaar voor 10 jaar, is op z'n minst €1.000 euro waard, elk jaar. Dat is hartstikke tastbaar en logisch. Sterker nog, het bedrijf kan groeien en regelmatig cashflows genereren, salarissen betalen en heeft dus onderliggend waarde. Een bedrijf kan zelfs innoveren op een manier die mensenlevens op een positieve manier beïnvloedt.


Ondanks zijn korte ervaring op de beurs, benadrukt Nick het belang van het leren van fouten. "Je moet flink op je bek gaan voordat je het gaat leren," zegt hij. Deze nuchtere houding helpt hem om realistisch te blijven en zich voor te bereiden op mogelijke tegenslagen.


Zijn doel? "Rond mijn 40e nog mogen werken en niet moeten," zegt hij. Met een bijna afbetaald huis en de mogelijkheid om een pand voor verhuur te kopen, ziet hij dit doel als haalbaar. "Ik geloof dat beleggen mij een extra steun in de rug kan geven."


Hier zijn enkele lessen die Nick heeft geleerd in het afgelopen jaar en met ons wil delen:

  1. Doe zelf onderzoek: "Mijn tip aan anderen is om alles zelf uit te zoeken."

  2. Leer van je fouten: "Je moet flink op je bek gaan voordat je het gaat leren."

  3. Begin klein: "Ga nooit te snel met grote bedragen beginnen, omdat je dit nog niet emotioneel aankan met fluctuerende koersen. Begin klein en probeer te groeien naar een groot geheel."

Nick's verhaal is ter inspiratie & interessant om te lezen! "Het is een reis," zegt hij, "en ik ben nog niet op mijn bestemming." We kijken uit naar het vervolg van Nick's reis!


 

21 - 25 Juni gaan we met de community naar Spanje! Er zijn nog 3 tickets beschikbaar dus wees er snel bij! Lees hier meer informatie! Je mag ook een partner meenemen!


Als je ook jouw verhaal wilt delen en anderen wilt inspireren, stuur het dan naar support@debelegger.nl. Let op: je verhaal moet verifieerbaar zijn - ik check het persoonlijk!


Laat altijd een like achter als je een artikel tof vindt! Dan maken we meer ervan!

1 opmerking

1 Comment


PatrickK
PatrickK
May 14, 2023

Mooi om de verhalen van anderen te lezen. Maar als ik het goed lees belegt Nick nu niet, maar wacht hij een kans af, ben dan wel benieuwd wat Nick bedoelt met een kans

Like

Net binnen..