top of page

Tesla zet meer druk op concurrenten

Tof dat je weer inhaakt! Tesla verlaagt de prijzen opnieuw. Na jaren van prijsstijgingen heeft Tesla de prijzen van zijn eerste en beste modellen, Model S en Model X verlaagd. De Model S begint nu bij slechts $90.000!

In de afgelopen jaren heeft Tesla geleidelijk de prijzen van zijn volledige productlijn verhoogd vanwege supply chain-problemen en inflatie, maar vooral vanwege een sterke vraag. Maar recent verklaarde Tesla oorlog aan de auto industrie door prijzen flink naar beneden bij te schroeven en concurrenten die al verlieslatend zijn, nog meer onder druk te zetten.

Maar de Model X en S bleven altijd relatief duur. Inmiddels heeft de autofabrikant enkele kleine prijsaanpassingen gedaan en de prijs van Model S en Model X flink verlaagd. Dit kun je zien in de online shop van Tesla, waar je de modellen kan configureren.

  • Model S Long Range AWD: nu $ 89.990, in plaats van $ 94.990

  • Model S Tri-Motor Plaid: nu $ 109.990, in plaats van $ 114.990

  • Model X Long Range nu AWD: $ 99.990, in plaats van $ 109.990

  • Model X Tri-Motor Plaid: nu $ 109.990, in plaats van $ 119.990

Dit zijn significante prijsverlagingen variërend van $ 5.000 tot $ 10.000, afhankelijk van het model. Deze prijsverlagingen komen echter na jaren van aanzienlijke prijsstijgingen voor Model S en Model X na een ontwerpwijziging twee jaar geleden.

Tesla had moeite om de productie van de nieuwe versie van het voertuig op te voeren, waardoor er lange wachttijden ontstonden waar de autofabrikant prijstechnisch van profiteerde.

Met de Model S die nu begint bij $ 90.000, ligt de prijs eigenlijk weer op het niveau van de zomer van 2021.

Interessant is dat de Model S Plaid en de Model X Plaid nu dezelfde prijs hebben. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt, maar het heeft weinig tot geen zin, aangezien Tesla over het algemeen de prijs van de grotere elektrische SUV hoger heeft gehouden dan de sedan, wat nog steeds het geval is voor de niet-Plaid-versie met wel $10.000 verschil.

Deze nieuwe prijsverlagingen komen net nu Tesla Model S en Model X onlangs heeft bijgewerkt. We merkten op dat dit de eerste modellen zijn die de nieuwe Hardware 4 Autopilot / Self-Driving suite van sensoren en een nieuwe computer hebben. Tesla heeft ook de achterkant van de voertuigen iets aangepast.


Wat veel beleggers niet inzien, is dat dit potentiële kopers ook uitnodigt om Full Self Driving toe te voegen aan hun nieuw Tesla! Win-Win voor iedereen dus!

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..

bottom of page