top of page

Salesforce overtreft alle verwachtingen!

Samenvatting:

  • Salesforce heeft de verwachtingen op alle vlakken overtroffen. Met een winst per aandeel van $1.68 (aangepast) vs. $1.36 per aandeel verwacht door analisten. Omzet: $8.38 Miljard vs. $7.99 Miljard verwacht door analisten.

  • Naast een aandeleninkoop van $4 Miljard in 2022, kondigen ze een aandeleninkoop van $20 Miljard aan. Prima plan denken beleggers gezien de hoge SBC die sommigen vervelend vinden.

  • Benioff kondigt ontslagen aan tijdens het kwartaal, omdat activisten er bij aandringen om winstgevender te worden.

  • Er werd netto $2.57 miljard toegevoegd aan hun cashpositie dus $2.57 miljard aan vrije kasstroom gegenereerd, een stijging van 42% Y/Y. Maar let op, de herstructurering heeft wel een negatieve impact gehad van bijna 4%.

Wow! Salesforce aandelen stegen gisteravond na sluiting van de beurs met 16%, nadat het bedrijf de verwachtingen voor winst en omzet overtrof en een zelfs de verwachtingen voor 2023 omhoog krikte.


Winst per aandeel: $1.68 (aangepast) vs. $1.36 per aandeel verwacht door analisten Omzet: $8.38 Miljard vs. $7.99 Miljard verwacht door analisten.

Free cashflow: $2.57 miljard aan vrije kasstroom gegenereerd, een stijging van 42% Y/Y.


Salesforce heeft in het vierde kwartaal van het fiscale jaar een omzetgroei van 14% op jaarbasis laten zien. De omzet kwam uit op $6,8 miljard, wat in lijn is met het vorige kwartaal. Het bedrijf rapporteerde echter een nettoverlies van $98 miljoen, vergeleken met een verlies van $28 miljoen in hetzelfde kwartaal van het vorige jaar. In januari kondigde CEO Marc Benioff aan dat het bedrijf 10% van zijn personeelsbestand zou inkrimpen, wat neerkomt op meer dan 7.000 mensen, als onderdeel van een herstructureringsplan dat $828 miljoen aan kosten met zich meebracht.

Salesforce heeft de laatste tijd te maken gehad met druk van activistische beleggers, waaronder Third Point, Elliott Management en Starboard Value. Om deze druk tegen te gaan, heeft het bedrijf ValueAct Capital CEO Mason Morfit toegevoegd aan zijn raad van bestuur. Aan het einde van het kwartaal trad Bret Taylor, die samen met Benioff als co-CEO het bedrijf leidde, terug.

Het aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) was met 29,2% hoger dan de doelstelling van 25% voor het fiscale jaar 2026 die het management tijdens de investor day in september had gesteld. Benioff meldde op een conference call met analisten dat Salesforce werkt aan een review van het bedrijf met Bain.

Voor het eerste kwartaal van het nieuwe fiscale jaar verwacht het bedrijf een aangepaste winst per aandeel van $1,60 tot $1,61 en een omzet van $8,16 miljard tot $8,18 miljard. Analisten hadden gerekend op een aangepaste winst per aandeel van $1,32 en een omzet van $8,05 miljard. Gigantisch verschil dus.

Salesforce ziet de aangepaste winst per aandeel voor het volledige fiscale jaar 2024 op $7,12 tot $7,14 en de omzet op $34,5 miljard tot $34,7 miljard. Analisten hadden een aangepaste winst per aandeel van $5,84 en een omzet van $34,03 miljard verwacht. Weer een stuk meer winst dan verwacht. Het bedrijf heeft aangekondigd zijn aandeleninkoopprogramma uit te breiden tot $20 miljard, nadat het in augustus zijn eerste toezegging had gedaan voor een bedrag van maximaal $10 miljard en inmiddels al $4 Miljard heeft ingekocht.

De aandelen van Salesforce zijn dit jaar met 27% gestegen, exclusief de after-hours beweging van woensdagavond, en presteren beter dan de S&P 500-index, die over dezelfde periode met 3% is gestegen.


Vooral "Platform & other" waaronder Slack valt groeit 2x harder dan de rest.

Dit zijn gigantisch goede cijfers & een mooi vooruitzicht voor beleggers in Salesforce!

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..