top of page

Oprichters Alibaba kopen voor meer dan $200 miljoen aan aandelen

In het kort:

  • Jack Ma en Joe Tsai, oprichters van Alibaba, hebben samen voor meer dan $200 miljoen aan aandelen van het bedrijf gekocht.

  • De aankoop omvatte bijna 2 miljoen Alibaba depositary shares ter waarde van $152 miljoen en $50 miljoen aan Alibaba's Hong Kong-aandelen.

  • Alibaba's aandelen zijn ongeveer 21% gedaald sinds het annuleren van de afsplitsing van de cloud-divisie.


Jack Ma en Joe Tsai, de medeoprichtes achter de Chinese e-commerce gigant Alibaba, hebben recentelijk flink wat aandelen van hun eigen bedrijf gekocht. Deze aankoop, met in totaal een waarde van meer dan $200 miljoen, heeft niet alleen het aandeel van Alibaba een flinke boost gegeven maar laat ook het vertrouwen zien dat de oprichters hebben in de toekomst van het bedrijf.


Joe Tsai's familiekantoor, Blue Pool, nam bijna 2 miljoen Alibaba depositary shares ter waarde van $152 miljoen voor zijn rekening, terwijl Jack Ma zelf $50 miljoen investeerde in de aandelen genoteerd aan de Hongkon-beurs. Deze aankopen kwamen op een cruciaal moment voor Alibaba, dat zijn koers fors zag dalen na het annuleren van de geplande afsplitsing van de cloud-divisie. Deze afsplitsing werd een aantal maanden geleden teruggedraaid vanwege Amerikaanse exportcontroles op chips.


Vooral interessant is het feit dat Jack Ma met deze aankoop laat zien toch nog wel betrokken te zijn bij Alibaba. De Chinese ondernemer heeft zich namelijk langere tijd teruggetrokken, wat voor wat onrust zorgde bij beleggers. Met deze aankoop laat hij zien nog steeds veel vertrouwen te hebben in het bedrijf. Naast het wegvallen van Jack Ma heeft het bedrijf te maken gehad met toenemende geopolitieke druk, wat de zakelijke operaties en toekomstplannen heeft beïnvloed.Met een totale beurswaarde van meer dan $174 miljard, blijft Alibaba nog steeds een dominante speler op de wereldmarkt. De recente aankoop van aandelen door de medeoprichters is een herinnering aan het potentieel dat het bedrijf heeft om te blijven groeien en innoveren, ondanks de uitdagingen die het onderweg tegenkomt.

Heb je vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar Michiel@debelegger.nl

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!