top of page

Nvidia's top AI Chips worden voor meer dan $40.000 verkocht op eBay

Bijgewerkt op: 16 apr. 2023

Nvidia's meest geavanceerde grafische kaarten, de H100's, worden voor meer dan $40.000 op eBay verkocht! 🫣


Deze high-end chips zijn nog steeds essentieel voor het trainen en implementeren van AI-software, en de vraag ernaar is enorm.


De prijzen van Nvidia's H100-processors werden opgemerkt door 3D gaming pionier en voormalig Meta consulting technologiechef John Carmack op Twitter. Afgelopen vrijdag waren er minstens acht H100's te vinden op eBay, met prijzen variërend van $39.995 tot net onder de $46.000. Sommige winkeliers hebben ze in het verleden aangeboden voor ongeveer $36.000.De H100, die vorig jaar werd aangekondigd, is Nvidia's nieuwste vlaggenschip AI-chip en volgt op de A100, een chip van ongeveer $10.000 die de "werkpaard" wordt genoemd voor AI-toepassingen. Ontwikkelaars gebruiken de H100 om zogenaamde grote taalmodellen (LLM's) te bouwen, die centraal staan in AI-toepassingen zoals OpenAI's ChatGPT. Het draaien van die systemen is duur en vereist krachtige computers om terabytes aan gegevens dagen of weken achter elkaar te verwerken. Ze zijn ook afhankelijk van flinke rekenkracht zodat het AI-model tekst, afbeeldingen of voorspellingen kan genereren.


Het trainen van AI-modellen, vooral grote zoals GPT, vereist honderden high-end Nvidia GPU's die samenwerken. Microsoft heeft honderden miljoenen dollars uitgegeven aan tienduizenden Nvidia A100-chips om ChatGPT te bouwen. Nvidia domineert het overgrote deel van de markt voor AI-chips.

Nvidia biedt ook een supercomputer aan met acht GPU's die samenwerken, genaamd de DGX. Eerder dit jaar kondigde het bedrijf nieuwe diensten aan waarmee bedrijven toegang kunnen huren tot DGX-computers voor $37.000 per maand. Bij die prijs zou het systeem gebruikmaken van Nvidia's oudere A100-processors.


Nvidia zegt dat de H100 de eerste chip is die geoptimaliseerd is voor de specifieke AI-architectuur die aan de basis ligt van veel recente vooruitgang op het gebied van AI, genaamd transformers. Branchekenners zeggen dat krachtigere chips nodig zullen zijn om nog grotere en gegevenshongerige modellen te bouwen dan die momenteel beschikbaar zijn.


We steken enorm veel tijd in dit soort artikelen zonder reclame inkomsten dus als je ons wil bedanken: Like deze post en deel het met mensen die beleggen ook interessant vinden!

Comments


Net binnen..