top of page

De aller beste AI aandelen volgens multimiljardair Stanley Druckenmiller

In het Kort:

  • Stanley Druckenmiller, miljardair en legendarische belegger, heeft zijn posities in kunstmatige intelligentie verhoogd met aanzienlijke bedragen in Microsoft en Nvidia.

  • Druckenmiller gelooft dat AI een belangrijke invloed kan hebben op de toekomst, vergelijkbaar met die van het internet.

  • Naast zijn investeringen in AI, heeft Druckenmiller ook posities opgebouwd in Alphabet, Taiwan Semiconductor en Amazon.

Stanley Druckenmiller, de legendarische investeerder die ooit het Quantum Fund van George Soros beheerde, heeft zijn inzet op kunstmatige intelligentie (AI) verhoogd. Hoe heeft hij dit gedaan? Door afgelopen kwartaal maar liefst $210 miljoen te investeren in Microsoft en zijn aandeel in Nvidia aanzienlijk te verhogen. Voor degenen die niet bekend zijn met deze bedrijven, Microsoft is een van de grootste technologiebedrijven ter wereld en Nvidia is een vooraanstaand chipmaker.

In een recente toespraak op de Sohn Investment Conference zei Druckenmiller:

"Ik denk eigenlijk dat AI heel, heel echt is en net zo impactvol kan zijn als het internet, letterlijk, als je vooruitkijkt."

Dat is nogal een uitspraak, toch? Druckenmiller lijkt er echt van overtuigd te zijn dat AI een grote kans biedt voor beleggers, vooral als de economie uit een verwachte downcycle komt.


Nvidia, dat chips maakt die nodig zijn voor AI toepassingen, is dit jaar met meer dan 96% gestegen na een uitstekend eerste kwartaal - de grootste kwartaalwinst sinds 2001. Microsoft heeft in 2023 een rally van 30% gehouden.

Maar Druckenmiller's AI-spel stopt daar niet. Hij heeft ook een aanzienlijk belang opgebouwd in Alphabet, het moederbedrijf van Google. Google kondigde onlangs aan dat het AI-functionaliteiten zou toevoegen aan zijn kenmerkende zoekproduct om complexe zoekopdrachten om te zetten in eenvoudige antwoorden door resultaten van meerdere bronnen te combineren.

Niet alleen heeft hij geïnvesteerd in Alphabet, maar ook in Taiwan Semiconductor, een grote chipmaker. Deze onderneming trok ook de aandacht van Tiger Global Management en Coatue Management, die tegelijkertijd nieuwe posities namen.

Amazon was een andere nieuwe gok voor Druckenmiller, die eind maart een belang van $84 miljoen opbouwde.Hieronder een overzicht van alle bedrijven in zijn portefeuille!


Druckenmiller, die bekendheid verwierf na het plaatsen van een weddenschap van $10 miljard tegen het Britse pond in 1992, gelooft sterk in de potentie van AI. Het is duidelijk dat hij bereid is om zijn geld te plaatsen waar zijn overtuigingen liggen. We zullen afwachten om te zien of zijn grote inzet in AI inderdaad de vruchten zal afwerpen die hij verwacht.
Laat altijd een like achter als je een artikel tof vindt! Dan maken we meer ervan!


21 - 25 Juni gaan we met de community naar Spanje! Er zijn nog een aantal plekken beschikbaar dus wees er snel bij! Lees hier meer informatie! Je mag ook een partner meenemen!

Comments


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..