top of page

Zo kan je Google's AI, Bard, nu al gebruiken in 2 stappen

Als je denkt dat ChatGPT indrukwekkend is, wacht dan maar tot je kennis maakt met Bard, de nieuwste creatie van Google. Deze geavanceerde chatbot is al uitgerold in 180 landen en is op weg naar Europa, inclusief Nederland.


Hoewel Bard momenteel alleen in het Engels beschikbaar is, heeft de CEO van Google aangekondigd dat de Nederlandse versie bijna klaar is en deze zomer wordt uitgerold. Maar waarom zou je wachten tot de zomer? Als je ongeduldig bent kun je nu al genieten van Bard in twee stappen!


Wat maakt Bard zo speciaal? In tegenstelling tot andere chatbots, zoals ChatGPT van OpenAI, is Bard real-time verbonden met het internet. Dit betekent dat Baard actuele informatie kan bieden, wat vooral handig is voor zaken zoals waarderingen en beursdata. Waar ChatGPT alleen kan werken met de informatie waarmee het is getraind, kan BARD de meest recente informatie uit het web halen en deze in zijn antwoorden verwerken. Daarnaast is het model ook een stuk krachtiger en kan logischer en beter beredeneren.


Ben je benieuwd hoe je Bard kunt gebruiken? Hier zijn de stappen die je moet volgen:

  1. Gebruik een VPN: Omdat Bard nog niet officieel beschikbaar is in Nederland, heb je een VPN nodig om toegang te krijgen. Ik gebruik zelf ExpressVPN en het werkt perfect. Zodra je VPN actief is, stel je deze in op een locatie waar Bard al beschikbaar is zoals de VS... en tadaaa..

  2. Ga naar bard.google.com: Nu je VPN actief is, kun je naar de BARD-website gaan en genieten van de magie.Het is belangrijk om te vermelden dat Bard momenteel alleen in het Engels beschikbaar is, dus je moet in het Engels communiceren met de chatbot. Maar als je comfortabel bent in het Engels, dan is dit een geweldige kans om deze next-level AI te ervaren voordat het officieel in Nederland wordt gelanceerd.


 

Laat altijd een like achter als je een artikel tof vindt! Dan maken we meer ervan!

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!