top of page

Chipbedrijven & Cyber Security rapporteren cijfers

Het is weer tijd voor je dagelijkse dosis beleggingsnieuws! Vandaag is het tijd voor de kwartaal & jaar cijfers van chipbedrijf Nvidia & ook de Nederlandse chipper Besi Semiconductors was aan de beurt. Besi stijgt 7% na beter dan verwachte cijfers. De cijfers zijn in werkelijkheid erg slecht maar niet zo slecht als men had gedacht. Omzet daalt 3,5% op jaar basis en winst daalt 14.8%.


Laten we even de belangrijkste nieuws van de dag samenvatten om jou te helpen bijblijven:

  • CBS verrast ons met hogere huizenprijzen index. Na een daling staat de index 1,5% hoger. Toch zitten de huizenprijzen in een dalende trend vanwege de hogere rente en dus leencapaciteit. Lees hier het rapport.


  • Nederlandse verzekeraar ASR boekt 3% meer winst dan in 2021. Met een dividend van 6% en de goede prestaties in deze lastige periode lijkt ASR beleggers aan te trekken die in Dividend bedrijven willen investeren.


  • Douwe Egberts ziet omzet 16% stijgen naar €8.2 Miljard dankzij prijsverhogingen.


  • Broker Bux laat klanten met een kleine budget flink in de steek door de kosten te verhogen. ze verhogen de service fee per jaar naar €36. Daarmee betaal je dus bijna 10% kosten per jaar of je nou wel of niet belegt als je met een klein budget van €360 belegt. Ook betaal je 99 cent voor US aandelen ipv gratis en kan je maar 3 zero orders per maand doen. Europese aandelen stijgen met 35%.


  • Net als andere Crypto brokers ziet ook Coinbase weinig interesse in crypto handel. Coinbase ziet omzet met 75% dalen en boekt een verlies van $557 Miljoen.


  • Europese rentes blijven stijgen en de italianen betalen je nu 4,5% als je ze geld leent via een 10 jarige staatsobligatie.


  • Nvidia sluit een deal met Microsoft om GEFORCE cloudgaming te intergeren in Xbox en staat nu achter de Activision deal met Microsoft.


  • Cyber Security bedrijven blijven goede cijfers rapporteren. Palo Alto Networks stijgt een mooie 6% na bijzonder goede cijfers Omzet groeide in Q4 met 26% naar $1.7 Miljard. Winst van $84 Miljoen & $0.25 cent per aandeel Voor volgend kwartaal verwachten ze een omzet groei van 24% & voor FY23 zo’n 26% omzet stijging & FCF marge van 37%.


1 opmerking

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..

bottom of page