top of page

Model 3 Krijgt een upgrade en dit is waarom Tesla aandeel 5% daalt erdoor

In het kort:

  • Tesla's vernieuwde Model 3 onthult met opvallend nieuw design en technologische updates.

  • Esthetische en materiaalverbeteringen verrijken het interieur, waardoor het minder sober aanvoelt.

  • Specifieke specificaties voor de Amerikaanse markt nog niet bekend, maar dit is wat we wel weten & dat drijft het aandeel omlaag..

Toen Tesla voor het eerst de Model 3 aankondigde, veranderde het de wereld van elektrische voertuigen. Nu, met de onthulling van de nieuwste versie van dit baanbrekende model, blijft Tesla de lat hoger leggen. In een wereld waarin subtiele wijzigingen vaak als grote upgrades worden verkocht, heeft Tesla een gewaagde stap gezet met zijn nieuwste update van de Model 3.

De vernieuwde Model 3, die voor het eerst werd onthuld op de Chinese website van Tesla voordat hij in de VS verscheen, vertoont een scala aan veranderingen. De dunne verlichting aan de voor- en achterkant, opnieuw vormgegeven deuren en spatborden, en talloze upgrades onder de motorkap maken duidelijk dat Tesla niet voor de veilige weg heeft gekozen.

Een Verrijkt Interieur

Het interieur heeft een significante opfrisbeurt gekregen. Terwijl het vorige Model 3 bekend stond om zijn minimalistische esthetiek, lijkt Tesla nu enkele luxere elementen te hebben toegevoegd. Nieuw deurpaneelbekleding en wraparound LED-sfeerverlichting verzachten de voorheen sobere sfeer van het Model 3-interieur.

Bovendien lijkt Tesla sommige conventionele auto-elementen opnieuw te hebben uitgevonden. Het traditionele richtingaanwijzerstengel is vervangen door indicatorbuttons op het stuur, vergelijkbaar met wat je zou vinden in bepaalde Italiaanse luxeauto's. Dit suggereert een beweging richting meer schermgebaseerde of touch-gevoelige controles voor de Model 3.

Scherper en Verfijnder Design

In vergelijking met het oudere model heeft het vernieuwde Model 3 een scherper en gestroomlijnder uiterlijk. De dunnere koplampen, meer uitgesproken lijnen aan de zijkant en achterkant, en het "TESLA"-opschrift op de kofferbak geven de auto een gevoel van elegantie en moderniteit. Voeg daar de twee nieuwe verfkleuren - Ultra Rood en Stealth Grijs - aan toe, en het is duidelijk dat dit een auto is die ontworpen is voor de toekomst.


Wat Weten We Over de Specificaties & waarom daalt het aandeel?

Een van de meest opvallende kenmerken van de vernieuwde Model 3 is de 9% batterijbereikverhoging en snellere acceleratie. Dit zou Tesla een voorsprong moeten geven in een steeds competitievere EV-markt. Echter, tot verrassing van velen, is de prijs van de Model 3 met 12% verhoogd, een beweging die tegen de algemene verwachtingen ingaat en dus beleggers verrast. Er was namelijk speculatie dat Tesla de prijs van de vernieuwde Model 3 zou verlagen, of op zijn minst stabiel zou houden, vooral gezien eerdere prijsverlagingen in China om concurrentie de mes op de keel te houden.


Hoewel de prijsverhoging voor sommigen misschien een tegenvaller is, is het belangrijk op te merken dat het vernieuwde model aanzienlijk lagere productiekosten kent. Dit, in combinatie met de hogere verkoopprijs, zou de winstmarges van Tesla aanzienlijk kunnen versterken. Blijkbaar snappen beleggers dat niet...


Wat betreft de productie, de Tesla Shanghai-fabriek heeft de nieuwe Model 3, ook bekend als "Project Highland", al enige tijd in productie, met de productiecapaciteit die nog steeds toeneemt. Dit toont Tesla's toewijding aan de Chinese markt, die ongetwijfeld een cruciale rol zal spelen in de toekomstige groei van het bedrijf.


Desondanks is niet al het nieuws positief. Er zijn rapporten dat Tesla de kortingen op de voorraad van de Model 3 en Model Y in Noord-Amerika opvoert, wat de winstmarges verder onder druk zou kunnen zetten op de korte termijn. Daarnaast zijn er meldingen dat federale aanklagers Tesla onderzoeken op mogelijk misbruik van fondsen en het overdrijven van batterijbereiken.


Het aandeel Tesla heeft echter positief gereageerd op de onthulling van de vernieuwde Model 3, met een stijging van 0,5% in de handel van donderdag maar daalt vandaag 5%. Beleggers zullen nauwlettend volgen hoe deze updates de verkoopcijfers van Tesla en de algemene marktperceptie beïnvloeden.


In een wereld van snelle technologische vooruitgang en intense marktconcurrentie blijft Tesla zichzelf opnieuw uitvinden en tegelijkertijd nieuwe uitdagingen aangaan. De komende maanden zullen cruciaal zijn om te zien hoe het publiek en de markt reageren op Tesla's nieuwste aanbod en de bijbehorende prijswijzigingen.

Ter afsluiting: de vernieuwde Tesla Model 3 is niet zomaar een update. Het is een statement. Een statement dat zegt dat Tesla niet alleen de toekomst van elektrisch rijden is, maar ook de toekomst van autodesign en -technologie. We kijken met spanning uit naar de officiële lancering op de Amerikaanse markt en wat deze zal betekenen voor de wereld van elektrische voertuigen.


Wil je meer lezen?

Abonneer je op debelegger.nl om deze exclusieve post te kunnen blijven lezen.

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!