top of page

Meta aandelen stijgen als een raket na zeer sterke cijfers

Kort gezegd:

  • Meta rapporteert winst van $2,20 per aandeel vs $1.95 verwachting en omzet van $28,65 miljard vs $27.7 Miljard verwachting

  • Aantal dagelijkse en maandelijkse actieve gebruikers groeit

  • Meta investeert in metaverse ondanks verwachte operationele verliezen

Meta, het moederbedrijf van Facebook, heeft onlangs zijn resultaten bekendgemaakt, met een winst van $2,20 per aandeel en een omzet van $28,65 miljard. Deze cijfers overtreffen flink de verwachtingen en duiden op een groei van zowel het aantal dagelijkse als maandelijkse actieve gebruikers. Daarnaast blijft Meta investeren in de metaverse, ondanks de verwachte operationele verliezen.


De resultaten van Meta zijn bemoedigend en tonen aan dat het bedrijf, ondanks de uitdagingen op de online advertentiemarkt en de concurrentie met platformen zoals TikTok, in staat is om te groeien en zich aan te passen. Ondanks de iOS-privacy-update van Apple uit 2021, die de advertentie mogelijkheden drastisch beperkte, heeft Meta toch flink wat adverteerders aangetrokken.

Daarnaast is Meta volop bezig met het investeren in de metaverse, een futuristische wereld van virtual en augmented reality. Sinds de naamswijziging van Facebook naar Meta in 2021 heeft het bedrijf miljarden dollars per kwartaal uitgegeven aan technologieën voor de metaverse, hoewel de omzet voorlopig niet significant wordt verwacht. Analisten voorspellen dat Reality Labs, de metaverse-divisie, in het eerste kwartaal een operationeel verlies van $3,95 miljard zal boeken.

Ondanks deze uitdagingen zijn de aandelen van Meta sinds onze analyse tot nu toe met 72% gestegen. Dit herstel is deels te danken aan de efficiëntiemaatregelen die CEO Mark Zuckerberg heeft doorgevoerd, waaronder een reeks ontslagen die naar verwachting zullen leiden tot 21.000 ontslagen.


Concluderend laat Meta met zijn recente financiële resultaten zien dat het bedrijf in staat is om te groeien en zich aan te passen in een veranderende markt. De investeringen in de metaverse zouden op de lange termijn vruchten kunnen afwerpen, ondanks de huidige operationele verliezen. Het is interessant om te zien hoe Meta zich verder ontwikkelt en welke rol het zal spelen in de wereld van online communicatie en samenwerking.


We steken enorm veel tijd in dit soort artikelen zonder reclame inkomsten omdat we het leuk vinden om hiermee bezig te zijn dus als je ons wil bedanken: Like deze post en deel het met mensen die het ook interessant vinden!

</