top of page

Meta maakt de Metaverse flink goedkoper

In het kort:


  • Meta heeft aangekondigd dat de prijs van zijn high-end virtual reality headset, de Quest Pro, drastisch zal dalen om de metaverse toegankelijker te maken voor een breder publiek.

  • Zowel de Quest Pro als de Quest 2 zullen in de komende dagen prijsdalingen zien, waarbij de Quest Pro $500 goedkoper wordt en de Quest 2 $70 goedkoper.Meta gaat de prijzen van zijn Quest 2- en high-end Quest Pro-headsets verlagen, dat kondigde het bedrijf zojuist aan. De prijs van de Meta Quest 2 zal dalen van $499,99 naar $429,99, terwijl de prijs van de hoger geprijsde Meta Quest Pro wordt verlaagd van $1.499,99 naar $999,99. De mijne was €1800 in Euros... het is onduidelijk of dit ook in Europa wordt verlaagd. Maar de kans is groot.


Meta leed een verlies van $13,7 miljard op zijn Reality Labs-segment in 2022, de bedrijfsunit die verantwoordelijk is voor het bouwen van de metaverse. Reality Labs genereerde $727 miljoen omzet in het vierde kwartaal en $2,16 miljard aan inkomsten in 2022 - een daling ten opzichte van $2,27 miljard in 2021 - inclusief de verkoop van Quest-headsets.


De Meta Quest Pro 2 werd in november aangekondigd, maar de hoge prijs maakte het voor de meeste consumenten onbereikbaar. De lagere prijs zou het aantrekkelijker kunnen maken voor beide doelgroepen.


"Ons doel is altijd geweest om hardware te creëren die betaalbaar is voor zoveel mogelijk mensen om te profiteren van alles wat VR te bieden heeft", aldus het bedrijf in een persbericht. De prijswijzigingen zullen op 5 maart worden uitgerold voor de Meta Quest 2. Amerikaanse en Canadese kopers zullen de nieuwe prijs van de Quest Pro ook op 5 maart zien. De rest van de wereld zal vanaf 15 maart de nieuwe prijs zien.


Wil je trouwens een uitgebreide analyse zien van het aandeel Meta? Lees de exclusieve artikel hier!

Comments


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!